Giáo Dục

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lương Thế Vinh

Nhằm giúp các em học trò lớp 7 có thêm tài liệu ôn tập sẵn sàng cho kì thi học kì 1 sắp tới, Thư Viện Hỏi Đáp xin giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lương Thế Vinh gồm các đề thi không giống nhau kèm đáp án, giúp các em ôn tập tri thức hiệu quả. Mời các em cùng tham khảo.

BỘ 5 ĐỀ THI HK1 MÔN TIẾNG ANH 7 NĂM 2021-2022 CÓ ĐÁP ÁN

TRƯỜNG THCS LƯƠNG THẾ VINH

1. Đề số 1

I. Listen and fill in the blanks with the correct words.

I am a student. So I spend the day in a (1) _________ way. I get up from bed (2) _________ in the morning. First, I do my morning (3) _________ I wash my face and (4) _________ my teeth. I take great care of my teeth, because bad teeth are a sign of bad (5) _________. Then I take a little (6) _________ exercise. After taking exercise, I go out for a walk in the open (7) _________. There I breathe (8) _________ morning air. My mind and body are both (9) _________ . Then I return home. I say my short (10) _________.

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

Question 11.

A. come

B. money

C. notebook

D. Monday

Question 12.

A. couple

B. though

C. soul

D. elbow

Question 13.

A. seven

B. vowel

C. very

D. foot

III. Choose the odd one out.

Question 14.

A. friend

B. parent

C. uncle

D. aunt

Question 15.

A. small

B. big

C. old

D. meet

Question 16.

A. school

B. classmate

C. theater

D. market

IV. Choose A, B, C or D that best completes the sentences or substitutes for the underlined word or phrase.

Question 17. Do volunteers often spend time helping other people in ___________, orphanages or homes for the aged.

A. capitals

B. markets

C. schools

D. hospitals

Question 18. we are helping the poor people in the remote areas.

A. faraway

B. nearby

C. small

D. difficult

Question 19. During summer vacations, we teach children in ___________ areas how to read and write.

A. mountain

B. urban

C. mountainous

D. suburb

Question 20. What kind of ___________ work are you participating in?

A. voluntarily

B. volunteer

C. voluntary

D. volunteerism

Question 21. People who are not in good health are ___________ people.

A. elderly

B. homeless

C. rich

D. sick

Question 22. I was absent ___________ class yesterday.

A. in

B. of

C. from

D. at

Question 23. He was delighted ___________ the present you gave him.

A. in

B. to

C. for

D. with

Question 24. It is very kind ___________ you to help them.

A. of

B. in

C. about

D. to

Question 25. It is difficult ___________ handicapped children to study with other children.

A. to

B. for

C. on

D. from

Question 26. I’m very grateful ___________ her for her help.

A. on

B. of

C. about

D. to

V. Read the text and choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps.

EARTHWATCH

Have you ever wanted to do something different? Five years ago, Will Slade read about (27) ______ organization called Earthwatch. Earthwatch finds volunteers (28) ______ expeditions (29) ______ and explore different parts of the world.

Will decided (30) ______ an expedition to study elephants in Africa. “I wasn’t sure about it before I went.” say Will. “But in fact, I really enjoyed every minute of the expedition. We slept (31) ______ tents and we cooked our own food, but it was the great (32) ______ elephants and all the other animals there”. “I’ve (33) ______ all the expeditions, and I have seen some fantastic places. How (34) ______ people have slept (35) ______ a beach, climbed a mountain, or see a whale? This world is such a beautiful place, but it’s disappearing fast. We have to learn more (36) ______ it if we are going to save it.”

Question 27.

A. a

B. the

C. an

D. some

Question 28.

A. to

B. for

C. at

D. on

Question 29.

A. studying

B. studied

C. study

D. to study

Question 30.

A. to join

B. join

C. joining

D. joined

Question 31.

A. on

B. in

C. at

D. under

Question 32.

A. see

B. saw

C. seeing

D. to see

Question 33.

A. enjoyed

B. enjoy

C. enjoying

D. to enjoy

Question 34.

A. much

B. far

C. many

D. long

Question 35.

A. in

B. on

C. to

D. above

Question 36.

A. at

B. in

C. of

D. about

VI. Choose the best sentence that can be made from the cues given.

Question 37. I / not / visited / museum / three months.

A. I haven’t visited the museum three months ago.

B. I haven’t visited the museum for three months.

C. I didn’t visited the museum for three months.

D. I haven’t visited the museum three months ago.

Question 38. Ms Linda / beautiful photos / few days ago.

A. Ms Linda took many beautiful photos a few days ago.

B. Ms Linda took much beautiful photos a few days ago.

C. Ms Linda took many beautiful photos few days ago.

D. Ms Linda took much beautiful photos few days ago.

Question 39. The students / arrived / because / traffic jam.

A. The students arrived late because the traffic jam.

B. The students arrived late because of the traffic jam.

C. The students arrived lately because the traffic jam.

D. The students arrived lately because of the traffic jam.

Question 40. I / eat / fruits / because / they / green.

A. I can’t eat these fruits because of they are green.

B. I can’t eat this fruits because of they are green.

C. I can’t eat these fruits because they are green.

D. I can’t eat this fruits because they are green.

ĐÁP ÁN

Question 1. simple

Question 2. early

Question 3. duties

Question 4. brush

Question 5. health

Question 6. physical

Question 7. field

Question 8. pure

Question 9. refreshed

Question 10. prayer

Question 11. C

Question 12. A

Question 13. D

Question 14. A

Question 15. D

Question 16. B

Question 17. D

Question 18. A

Question 19. C

Question 20. C

Question 21. D

Question 22. C

Question 23. D

Question 24. A

Question 25. B

Question 26. D

Question 27. C

Question 28. B

Question 29. D

Question 30. A

Question 31. B

Question 32. D

Question 33. A

Question 34. C

Question 35. B

Question 36. D

Question 37. B

Question 38. A

Question 39. B

Question 40. C

2. Đề số 2

I. PHONETICS ( 1pt)

A. Choose the word which underline part is pronounced differently from the others.

1. a. house       b. happy          c. hour             d. how

2. a. recess       b. celebration c. relax            d. rehearse

II. Choose the best answer (3pts)

1. In_________, we study different countries and our people.

a. math b. music c. chemistry d. geography

2. I have five periods______ Friday.

a. at b. in c. on d. to

3. Talking is________ common way of relaxing.

a. more b. most c. the most d. the more

4. Let’s________ to the movie.

a. go to b. go c. going d. is going

5. My brother is good________English.

a. at b. with c. on d. very

6. The Mekong River is the________ river in Viet Nam.

a. long b. longer c. most long d. longest

7. Would you like________ a cold drink?

a. get b. to get c. getting d. gets

8. ________do your classes start ? – At seven o’clock.

a. How often b. What c. What time d. Which

9. That’s a___________. Why don’t we travel by bus?

a. thinking b. answer c. good idea d. question

10. Students have two_______ each day.

a. 20-minutes break b. 20-minute breaks

c. 20-minute break d. 20-minutes breaks

11. His ideas are quite________ from my ideas.

a. same b. different c. like d. as

12. After break, everyone goes_________ and classes start again.

a. indoor b. indoors c. outdoor d. outdoors

III. Supply the correct form of the words. (0.5m)

1. The most popular_______ at recess is talking. ( act)

2. History is an________ subject. (interest)

ĐÁP ÁN

I.

1. c 2. b

II.

1.d 2. c 3. c 4. b 5. a 6. d

7. b 8. c 9. c 10. b 11. b 12. b

III.

1. action

2. interesting

IV.

1. Vietnamese

2. uniform

3. two

4. recess

5. some

6. lasts

V.

1. She goes to school by bus

2. She works at the library.

3. She works three days a week.

4. No,she doesn’t

5. Because of her homework.

VI.

1. Let’s go to the movie.

2. Mr. John will visit his grandparents tonight.

3. We have a thirty-minute break.

4. English is the subject I like best.

Hoặc: English is my favorite subject.

VII.

1. Let’s go to the cafeteria and get a cold drink.

2. Marry learns how to play the piano every afternoon.

3. Đề số 3

I. Listen and fill in each blank with the one correct word.

Along with jogging and swimming, (1) ____________ is one of the best all-round forms of exercise. It can help to increase your strength and (2) ____________, giving you more efficient (3) ____________ and a stronger heart. However, increasing your strength is not the only (4) ____________ of cycling. Because you are not carrying the (5) ____________ of your body on your feet, it is a good form of exercise for people with (6) ____________ feet or backs. However, with all forms of (7) ____________, it is important to start slowly and (8) ____________ up gently. Doing too much to quickly can (9) ____________ muscles that are not used to working. I deally, you should be cycling at least two or three (10) ____________ a week.

II. Choose the odd one out.

Question 11.

A. February

B. Saturday

C. December

D. June

Question 12.

A. nervous

B. worried

C. happy

D. moment

Question 13.

A. chicken

B. vegetables

C. beef

D. dinner

Question 14.

A. carrot

B. pea

C. chopstick

D. cucumber

Question 15.

A. durian

B. plate

C. bowl

D. bottle

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

Question 16.

A. rehearse

B. hour

C. household

D. horrible

Question 17.

A. name

B. happy

C. date

D. late

Question 18.

A. great

B. teacher

C. repeat

D. means

Question 19.

A. wet

B. better

C. rest

D. pretty

Question 20.

A. sky

B. lovely

C. party

D. empty

IV. Choose the correct answers to complete the following sentences.

Question 21. He has plenty of homework ________ tonight.

A. to do

B. do

C. doing

D. will do

Question 22. Hoa ________ the busy city traffic now.

A. used to

B. uses to

C. gets used to

D. gets use to

Question 23. On the table, there are vegetables, bread and two large ________.

A. bowl of soup

B. bowls of soup

C. bowl of soups

D. bowls of soups

Question 24. I hope the ________ can repair our car quickly.

A. mechanic

B. reporter

C. nurse

D. journalist

Question 25. What kind of ________ do you like? – I like cartoons.

A. book

B. pictures

C. flowers

D. films

ĐÁP ÁN

Question 1. cycling

Question 2. energy

Question 3. muscles

Question 4. advantage

Question 5. weight

Question 6. painful

Question 7. exercises

Question 8. build

Question 9. damage

Question 10. times

Question 11

B

Question 26

 

Question 12

D

Question 27

 

Question 13

D

Question 28

 

Question 14

C

Question 29

 

Question 15

A

Question 30

 

Question 16

B

Question 31

A

Question 17

B

Question 32

B

Question 18

A

Question 33

C

Question 19

D

Question 34

D

Question 20

A

Question 35

C

Question 21

A

Question 36

C

Question 22

C

Question 37

D

Question 23

B

Question 38

A

Question 24

A

Question 39

C

Question 25

D

Question 40

B

Question 26. Mrs Hoang goes to work by bus everyday.

Question 27. How is Minh’s new house different from his old one?

Question 28. Nguyet is unhappy because she misses her parents.

Question 29. Does Nhung have a lot of friends in her town?

Question 30. It’s twelve o’clock and we are going to the room for lunch.

4. Đề số 4

I. Listen to the following weather forecast and decide whether the following statements are true (T) or false (F).

Statements

T

F

Question 1. Tonight will be cold.

Question 2. It will rain a little bit in the North.

Question 3. The night will be windy.

Question 4. Tomorrow will be rainy.

Question 5. The maximum temperature tomorrow will be 20 degrees.

Question 6. The evening will be cooler.

Question 7. The temperature in the evening will be 5 degrees.

Question 8. It is a good evening for a barbecue.

  

II. Circle the word that is pronounced differently from the others in a row.

Question 9.

A. machine

B. sure

C. sugar

D. pleasure

Question 10.

A. performance

B. photography

C. originate

D. cultural

Question 11.

A. measure

B. composer

C. version

D. leisure

Question 12.

A. prefer

B. perform

C. painter

D. concert

Question 13.

A. delicious

B. special

C. musical

D. physician

III. Circle the best option (A,B,C and D) to complete the sentences.

Question 14. For lunch, I think we should buy _______eggs to make omelette.

A. half a dozen of

B. half a dozen

C.half of dozen

D. dozen

Question 15. My mother usually says , “try today, ______ you will be repentant in the future.”

A. and

B. but

C. or

D. however

Question 16. His daughter always wants to become a well-known________, but she is not good at acting at all. However, he always encourages her to try as much as possible.

A. actress

B. acting

C. actor

D. action

Question 17. Everyone in the room enjoyed that candidate’s performance so much that they________for five minutes.

A. applauded

B. screamed

C. smiled

D. raised

Question 18. My friends enjoy _______ the English Speaking club held every Sunday night by Youth Pioneers Club.

A. to take part in

B. taking part in

C. take part in

D. to taking part in

Question 19. ___________ she is really intelligent, she never has good grades at Maths.

A. Because

B. However

C. Although

D. So

Question 20. I like reading about people’s cultures all over the world because each nation’s culture is very different ________that of another. Not any cultures are the same as others.

A. to

B. as

C. from

D. with

ĐÁP ÁN

Question 1

F

Question 21

C

Question 2

T

Question 22

C

Question 3

T

Question 23

C

Question 4

F

Question 24

 

Question 5

F

Question 25

 

Question 6

T

Question 26

 

Question 7

F

Question 27

 

Question 8

T

Question 28

 

Question 9

D

Question 29

 

Question 10

C

Question 30

 

Question 11

B

Question 31

T

Question 12

A

Question 32

F

Question 13

C

Question 33

F

Question 14

B

Question 34

F

Question 15

C

Question 35

T

Question 16

A

Question 36

T

Question 17

A

Question 37

 

Question 18

B

Question 38

 

Question 19

C

Question 39

 

Question 20

C

Question 40

 

Question 24. draw

Question 25. are

Question 26. artists’

Question 27. pick

Question 28. unless

Question 29. crowd

Question 30. along

Question 37. How much water do you drink in the morning everyday?

Question 38. It is easy to get flu so we should try more to keep clean.

Question 39. Beat the eggs together with sugar and flour, and milk.

Question 40. What do you know about Community service?

5. Đề số 5

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1: A. occasion

B. television

C. sugar

D. decision

2: A. soft

B. pork

C. bottle

D. coffee

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3: A. puppet

B. omelette

C. turmeric

D. originate

4: A. compulsory

B. curriculum

C. anthem

D. composer

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

5: There …………….bottles of mineral water in the fridge.

A. aren’t some

B. are any

C .are some

D.is some

6: I haven’t got……………..bread left for breakfast.

A. some

B. any

C. a

D. an

7: I like beef noodle soup and my friends do,………..

A. too

B. so

C. either

D. neither

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

8: The themes of the puppet shows are rural.

A. events

B. presented

C. from the city

D. from the countryside

ĐÁP ÁN

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 – C; 2 – B;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3 – D; 4 – C;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

5 – C; 6 – B; 7 – A;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlinded word(s) in each of the following questions.

8 – D;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlinded word(s) in each of the following questions.

9 – B;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

10 – D; 11 – A; 12 – C;

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbers blanks.

13 – C; 14 – B; 15 – D; 16 – A;

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

17 – D; 18 – A; 19 – B; 20 – C

Use the correct form of verbs

21 – Did you go; 22 – haven’t met; 23 – met;

24 – have learnt; 25 – will visit/ is going to visit; 26 – has been living;

Finish each of the following sentences as direction. Write your answers on your answer sheet.

27 – Her book is different from mine.

28 – My father does’t like playing boarding games. My sister doesn’t, either.

29 – Lan can’t paint as well as Nam.

30 – Because he was lazy, he didn’t pass the exam.

31 – Last year we provided evening classes for poor children.

32 – I haven’t seen him for ten years.

33 – I think watching television is interesting.

34 – Hung has collected stamps and coins since 2010.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lương Thế Vinh. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn tính năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Chúc các em học tập tốt!

.


Thông tin thêm

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lương Thế Vinh

[rule_3_plain]

Nhằm giúp các em học trò lớp 7 có thêm tài liệu ôn tập sẵn sàng cho kì thi học kì 1 sắp tới, Thư Viện Hỏi Đáp xin giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lương Thế Vinh gồm các đề thi không giống nhau kèm đáp án, giúp các em ôn tập tri thức hiệu quả. Mời các em cùng tham khảo.
BỘ 5 ĐỀ THI HK1 MÔN TIẾNG ANH 7 NĂM 2021-2022 CÓ ĐÁP ÁN

TRƯỜNG THCS LƯƠNG THẾ VINH

1. Đề số 1

I. Listen and fill in the blanks with the correct words.

I am a student. So I spend the day in a (1) _________ way. I get up from bed (2) _________ in the morning. First, I do my morning (3) _________ I wash my face and (4) _________ my teeth. I take great care of my teeth, because bad teeth are a sign of bad (5) _________. Then I take a little (6) _________ exercise. After taking exercise, I go out for a walk in the open (7) _________. There I breathe (8) _________ morning air. My mind and body are both (9) _________ . Then I return home. I say my short (10) _________.

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

Question 11.

A. come

B. money

C. notebook

D. Monday

Question 12.

A. couple

B. though

C. soul

D. elbow

Question 13.

A. seven

B. vowel

C. very

D. foot

III. Choose the odd one out.

Question 14.

A. friend

B. parent

C. uncle

D. aunt

Question 15.

A. small

B. big

C. old

D. meet

Question 16.

A. school

B. classmate

C. theater

D. market

IV. Choose A, B, C or D that best completes the sentences or substitutes for the underlined word or phrase.

Question 17. Do volunteers often spend time helping other people in ___________, orphanages or homes for the aged.

A. capitals

B. markets

C. schools

D. hospitals

Question 18. we are helping the poor people in the remote areas.

A. faraway

B. nearby

C. small

D. difficult

Question 19. During summer vacations, we teach children in ___________ areas how to read and write.

A. mountain

B. urban

C. mountainous

D. suburb

Question 20. What kind of ___________ work are you participating in?

A. voluntarily

B. volunteer

C. voluntary

D. volunteerism

Question 21. People who are not in good health are ___________ people.

A. elderly

B. homeless

C. rich

D. sick

Question 22. I was absent ___________ class yesterday.

A. in

B. of

C. from

D. at

Question 23. He was delighted ___________ the present you gave him.

A. in

B. to

C. for

D. with

Question 24. It is very kind ___________ you to help them.

A. of

B. in

C. about

D. to

Question 25. It is difficult ___________ handicapped children to study with other children.

A. to

B. for

C. on

D. from

Question 26. I’m very grateful ___________ her for her help.

A. on

B. of

C. about

D. to

V. Read the text and choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps.

EARTHWATCH

Have you ever wanted to do something different? Five years ago, Will Slade read about (27) ______ organization called Earthwatch. Earthwatch finds volunteers (28) ______ expeditions (29) ______ and explore different parts of the world.

Will decided (30) ______ an expedition to study elephants in Africa. “I wasn’t sure about it before I went.” say Will. “But in fact, I really enjoyed every minute of the expedition. We slept (31) ______ tents and we cooked our own food, but it was the great (32) ______ elephants and all the other animals there”. “I’ve (33) ______ all the expeditions, and I have seen some fantastic places. How (34) ______ people have slept (35) ______ a beach, climbed a mountain, or see a whale? This world is such a beautiful place, but it’s disappearing fast. We have to learn more (36) ______ it if we are going to save it.”

Question 27.

A. a

B. the

C. an

D. some

Question 28.

A. to

B. for

C. at

D. on

Question 29.

A. studying

B. studied

C. study

D. to study

Question 30.

A. to join

B. join

C. joining

D. joined

Question 31.

A. on

B. in

C. at

D. under

Question 32.

A. see

B. saw

C. seeing

D. to see

Question 33.

A. enjoyed

B. enjoy

C. enjoying

D. to enjoy

Question 34.

A. much

B. far

C. many

D. long

Question 35.

A. in

B. on

C. to

D. above

Question 36.

A. at

B. in

C. of

D. about

VI. Choose the best sentence that can be made from the cues given.

Question 37. I / not / visited / museum / three months.

A. I haven’t visited the museum three months ago.

B. I haven’t visited the museum for three months.

C. I didn’t visited the museum for three months.

D. I haven’t visited the museum three months ago.

Question 38. Ms Linda / beautiful photos / few days ago.

A. Ms Linda took many beautiful photos a few days ago.

B. Ms Linda took much beautiful photos a few days ago.

C. Ms Linda took many beautiful photos few days ago.

D. Ms Linda took much beautiful photos few days ago.

Question 39. The students / arrived / because / traffic jam.

A. The students arrived late because the traffic jam.

B. The students arrived late because of the traffic jam.

C. The students arrived lately because the traffic jam.

D. The students arrived lately because of the traffic jam.

Question 40. I / eat / fruits / because / they / green.

A. I can’t eat these fruits because of they are green.

B. I can’t eat this fruits because of they are green.

C. I can’t eat these fruits because they are green.

D. I can’t eat this fruits because they are green.

ĐÁP ÁN

Question 1. simple

Question 2. early

Question 3. duties

Question 4. brush

Question 5. health

Question 6. physical

Question 7. field

Question 8. pure

Question 9. refreshed

Question 10. prayer

Question 11. C

Question 12. A

Question 13. D

Question 14. A

Question 15. D

Question 16. B

Question 17. D

Question 18. A

Question 19. C

Question 20. C

Question 21. D

Question 22. C

Question 23. D

Question 24. A

Question 25. B

Question 26. D

Question 27. C

Question 28. B

Question 29. D

Question 30. A

Question 31. B

Question 32. D

Question 33. A

Question 34. C

Question 35. B

Question 36. D

Question 37. B

Question 38. A

Question 39. B

Question 40. C

2. Đề số 2

I. PHONETICS ( 1pt)

A. Choose the word which underline part is pronounced differently from the others.

1. a. house       b. happy          c. hour             d. how

2. a. recess       b. celebration c. relax            d. rehearse

II. Choose the best answer (3pts)

1. In_________, we study different countries and our people.

a. math b. music c. chemistry d. geography

2. I have five periods______ Friday.

a. at b. in c. on d. to

3. Talking is________ common way of relaxing.

a. more b. most c. the most d. the more

4. Let’s________ to the movie.

a. go to b. go c. going d. is going

5. My brother is good________English.

a. at b. with c. on d. very

6. The Mekong River is the________ river in Viet Nam.

a. long b. longer c. most long d. longest

7. Would you like________ a cold drink?

a. get b. to get c. getting d. gets

8. ________do your classes start ? – At seven o’clock.

a. How often b. What c. What time d. Which

9. That’s a___________. Why don’t we travel by bus?

a. thinking b. answer c. good idea d. question

10. Students have two_______ each day.

a. 20-minutes break b. 20-minute breaks

c. 20-minute break d. 20-minutes breaks

11. His ideas are quite________ from my ideas.

a. same b. different c. like d. as

12. After break, everyone goes_________ and classes start again.

a. indoor b. indoors c. outdoor d. outdoors

III. Supply the correct form of the words. (0.5m)

1. The most popular_______ at recess is talking. ( act)

2. History is an________ subject. (interest)

ĐÁP ÁN

I.

1. c 2. b

II.

1.d 2. c 3. c 4. b 5. a 6. d

7. b 8. c 9. c 10. b 11. b 12. b

III.

1. action

2. interesting

IV.

1. Vietnamese

2. uniform

3. two

4. recess

5. some

6. lasts

V.

1. She goes to school by bus

2. She works at the library.

3. She works three days a week.

4. No,she doesn’t

5. Because of her homework.

VI.

1. Let’s go to the movie.

2. Mr. John will visit his grandparents tonight.

3. We have a thirty-minute break.

4. English is the subject I like best.

Hoặc: English is my favorite subject.

VII.

1. Let’s go to the cafeteria and get a cold drink.

2. Marry learns how to play the piano every afternoon.

3. Đề số 3

I. Listen and fill in each blank with the one correct word.

Along with jogging and swimming, (1) ____________ is one of the best all-round forms of exercise. It can help to increase your strength and (2) ____________, giving you more efficient (3) ____________ and a stronger heart. However, increasing your strength is not the only (4) ____________ of cycling. Because you are not carrying the (5) ____________ of your body on your feet, it is a good form of exercise for people with (6) ____________ feet or backs. However, with all forms of (7) ____________, it is important to start slowly and (8) ____________ up gently. Doing too much to quickly can (9) ____________ muscles that are not used to working. I deally, you should be cycling at least two or three (10) ____________ a week.

II. Choose the odd one out.

Question 11.

A. February

B. Saturday

C. December

D. June

Question 12.

A. nervous

B. worried

C. happy

D. moment

Question 13.

A. chicken

B. vegetables

C. beef

D. dinner

Question 14.

A. carrot

B. pea

C. chopstick

D. cucumber

Question 15.

A. durian

B. plate

C. bowl

D. bottle

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

Question 16.

A. rehearse

B. hour

C. household

D. horrible

Question 17.

A. name

B. happy

C. date

D. late

Question 18.

A. great

B. teacher

C. repeat

D. means

Question 19.

A. wet

B. better

C. rest

D. pretty

Question 20.

A. sky

B. lovely

C. party

D. empty

IV. Choose the correct answers to complete the following sentences.

Question 21. He has plenty of homework ________ tonight.

A. to do

B. do

C. doing

D. will do

Question 22. Hoa ________ the busy city traffic now.

A. used to

B. uses to

C. gets used to

D. gets use to

Question 23. On the table, there are vegetables, bread and two large ________.

A. bowl of soup

B. bowls of soup

C. bowl of soups

D. bowls of soups

Question 24. I hope the ________ can repair our car quickly.

A. mechanic

B. reporter

C. nurse

D. journalist

Question 25. What kind of ________ do you like? – I like cartoons.

A. book

B. pictures

C. flowers

D. films

ĐÁP ÁN

Question 1. cycling

Question 2. energy

Question 3. muscles

Question 4. advantage

Question 5. weight

Question 6. painful

Question 7. exercises

Question 8. build

Question 9. damage

Question 10. times

Question 11

B

Question 26

 

Question 12

D

Question 27

 

Question 13

D

Question 28

 

Question 14

C

Question 29

 

Question 15

A

Question 30

 

Question 16

B

Question 31

A

Question 17

B

Question 32

B

Question 18

A

Question 33

C

Question 19

D

Question 34

D

Question 20

A

Question 35

C

Question 21

A

Question 36

C

Question 22

C

Question 37

D

Question 23

B

Question 38

A

Question 24

A

Question 39

C

Question 25

D

Question 40

B

Question 26. Mrs Hoang goes to work by bus everyday.

Question 27. How is Minh’s new house different from his old one?

Question 28. Nguyet is unhappy because she misses her parents.

Question 29. Does Nhung have a lot of friends in her town?

Question 30. It’s twelve o’clock and we are going to the room for lunch.

4. Đề số 4

I. Listen to the following weather forecast and decide whether the following statements are true (T) or false (F).

Statements

T

F

Question 1. Tonight will be cold.

Question 2. It will rain a little bit in the North.

Question 3. The night will be windy.

Question 4. Tomorrow will be rainy.

Question 5. The maximum temperature tomorrow will be 20 degrees.

Question 6. The evening will be cooler.

Question 7. The temperature in the evening will be 5 degrees.

Question 8. It is a good evening for a barbecue.

 
 

II. Circle the word that is pronounced differently from the others in a row.

Question 9.

A. machine

B. sure

C. sugar

D. pleasure

Question 10.

A. performance

B. photography

C. originate

D. cultural

Question 11.

A. measure

B. composer

C. version

D. leisure

Question 12.

A. prefer

B. perform

C. painter

D. concert

Question 13.

A. delicious

B. special

C. musical

D. physician

III. Circle the best option (A,B,C and D) to complete the sentences.

Question 14. For lunch, I think we should buy _______eggs to make omelette.

A. half a dozen of

B. half a dozen

C.half of dozen

D. dozen

Question 15. My mother usually says , “try today, ______ you will be repentant in the future.”

A. and

B. but

C. or

D. however

Question 16. His daughter always wants to become a well-known________, but she is not good at acting at all. However, he always encourages her to try as much as possible.

A. actress

B. acting

C. actor

D. action

Question 17. Everyone in the room enjoyed that candidate’s performance so much that they________for five minutes.

A. applauded

B. screamed

C. smiled

D. raised

Question 18. My friends enjoy _______ the English Speaking club held every Sunday night by Youth Pioneers Club.

A. to take part in

B. taking part in

C. take part in

D. to taking part in

Question 19. ___________ she is really intelligent, she never has good grades at Maths.

A. Because

B. However

C. Although

D. So

Question 20. I like reading about people’s cultures all over the world because each nation’s culture is very different ________that of another. Not any cultures are the same as others.

A. to

B. as

C. from

D. with

ĐÁP ÁN

Question 1

F

Question 21

C

Question 2

T

Question 22

C

Question 3

T

Question 23

C

Question 4

F

Question 24

 

Question 5

F

Question 25

 

Question 6

T

Question 26

 

Question 7

F

Question 27

 

Question 8

T

Question 28

 

Question 9

D

Question 29

 

Question 10

C

Question 30

 

Question 11

B

Question 31

T

Question 12

A

Question 32

F

Question 13

C

Question 33

F

Question 14

B

Question 34

F

Question 15

C

Question 35

T

Question 16

A

Question 36

T

Question 17

A

Question 37

 

Question 18

B

Question 38

 

Question 19

C

Question 39

 

Question 20

C

Question 40

 

Question 24. draw

Question 25. are

Question 26. artists’

Question 27. pick

Question 28. unless

Question 29. crowd

Question 30. along

Question 37. How much water do you drink in the morning everyday?

Question 38. It is easy to get flu so we should try more to keep clean.

Question 39. Beat the eggs together with sugar and flour, and milk.

Question 40. What do you know about Community service?

5. Đề số 5

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1: A. occasion

B. television

C. sugar

D. decision

2: A. soft

B. pork

C. bottle

D. coffee

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3: A. puppet

B. omelette

C. turmeric

D. originate

4: A. compulsory

B. curriculum

C. anthem

D. composer

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

5: There …………….bottles of mineral water in the fridge.

A. aren’t some

B. are any

C .are some

D.is some

6: I haven’t got……………..bread left for breakfast.

A. some

B. any

C. a

D. an

7: I like beef noodle soup and my friends do,………..

A. too

B. so

C. either

D. neither

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

8: The themes of the puppet shows are rural.

A. events

B. presented

C. from the city

D. from the countryside

ĐÁP ÁN

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 – C; 2 – B;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3 – D; 4 – C;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

5 – C; 6 – B; 7 – A;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlinded word(s) in each of the following questions.

8 – D;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlinded word(s) in each of the following questions.

9 – B;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

10 – D; 11 – A; 12 – C;

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbers blanks.

13 – C; 14 – B; 15 – D; 16 – A;

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

17 – D; 18 – A; 19 – B; 20 – C

Use the correct form of verbs

21 – Did you go; 22 – haven’t met; 23 – met;

24 – have learnt; 25 – will visit/ is going to visit; 26 – has been living;

Finish each of the following sentences as direction. Write your answers on your answer sheet.

27 – Her book is different from mine.

28 – My father does’t like playing boarding games. My sister doesn’t, either.

29 – Lan can’t paint as well as Nam.

30 – Because he was lazy, he didn’t pass the exam.

31 – Last year we provided evening classes for poor children.

32 – I haven’t seen him for ten years.

33 – I think watching television is interesting.

34 – Hung has collected stamps and coins since 2010.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lương Thế Vinh. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn tính năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Chúc các em học tập tốt!

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Võ Văn Tần

1210

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Phan Đình Phùng

2759

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Lợi

1841

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Ngô Mây

2134

Đề cương ôn tập HK1 môn GDCD 12 năm 2021-2022

1879

Đề cương ôn tập HK1 môn GDCD 8 năm 2021-2022

446

[rule_2_plain]

#Bộ #đề #thi #HK1 #môn #Tiếng #Anh #năm #có #đáp #án #Trường #THCS #Lương #Thế #Vinh


  • Tổng hợp: Thư Viện Hỏi Đáp
  • Nguồn: https://hoc247.net/tu-lieu/bo-5-de-thi-hk1-mon-tieng-anh-7-nam-2021-2022-co-dap-an-truong-thcs-luong-the-vinh-doc34622.html
Back to top button