Giáo Dục

Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trần Quốc Tuấn

Với những đề thi được cập nhật mới nhất, Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trần Quốc Tuấn do Thư Viện Hỏi Đáp sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các em học trò luyện tập và củng cố tri thức, sẵn sàng cho kì thi giữa HK2 quan trọng. Hi vọng đây là tài liệu hữu ích cho các em trong quá trình học tập và ôn thi. Chúc các em thi tốt!

TRƯỜNG THPT TRẦN QUỐC TUẤN

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 2 NĂM HỌC 2021-2022

MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài: 45 phút)

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1.  A. newspaper

B. understand

C. volunteer

D. interact

Question 2.  A. public

B. disease

C. needle

D. cancer

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 3.  A. contestant

B. fan

C. collapse

D. balance

Question 4.  A. homemaker

B. honor

C. honesty

D. hour

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5. While I looked for my mobile phone, I remembered that I had left it at Jenny’s house.

       A. my               B. looked                       C. Jenny’s                       D. had left

Question 6. The Internet helps us to interact _______ people all around the world.

       A. on              B. in                                  C. with                          D. of

Question 7. The Healthy Eating Pyramid shows that you should eat much foods from its bottom part. 

       A. shows           B. eat                              C. its                               D. much

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word/phrase CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions.

Question 8. Your room is so cluttered. You should tidy it up immediately.

       A. messy                            B. clean       C. confined                     D. unique

 Question 9.   There is evidence that acupuncture can ease pain.

      A. promote                 B. boost             C. stop                          D. cause

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer that best completes each of the following questions.

Question 10. A film which is made by photographing a series of changing drawings is called a ……..…..

    A. drama         B. cartoon                   C. comedy                   D. documentary

Question  11. The teacher turned up after we ______ for him for over 30 minutes.

       A. waited             B. was waiting               C. have waited               D. had waited

Question  12. Let’s pray for those who are not so fortunate as ourselves – the sick, the old, and the ______.

       A. needed        B. needy                         C. needing                      D. need

Question  13. Now, everybody, stop ______ and listen to me please.

       A. talk             B. to talk                        C. talking                        D. talked

Question  14. The press did not mention the ______ of the damage caused by the recent floods.

       A. quality         B. range                          C. extent                         D. amount

Question  15. If enough precaution had been taken, the acupuncture treatment ______ him.

       A. could have rescued

       B. will rescue

       C. could rescue

       D. would have rescue

 Question 16. Mathew was forced ______ from his position of the manager due to his serious illness.

       A. resigning

       B. being resigned 

       C. to resign

       D. to be resigned

Question 17. The water supply of this mountainous village has failed to ______ average purity requirements.

       A. meet                              B. keep                           C. hold                D. hit

Question 18. Many students at my school took part in providing education ______ disadvantaged children in rural and mountainous areas.

       A. of                                  B. with                           C. to                                D. for

Question 19. Our class ______ a trip to the countryside 2 weeks ago.

       A. had                                B. have                           C. are having                  D. have had

Question 20. The Phat Diem cathedral ______ with sparkling snowflakes and colored lights to celebrate Christmas.

       A. has been decorating

       B. was decorated

       C. are decorated

       D. will decorate

Question 21. Tom said that he ______ with a friend at 9 o’clock the night before.

       A. is staying

       B. had been staying

       C. was staying

       D. has been staying

Read the passage carefully and choose the correct answer for these following questions.

FOOD AROUND THE WORLD

It isn’t amazing how much time we spend talking about food? “Have you ever eaten …?”, “What do you have for lunch?” and so on. And yet, when you travel from one country to another, you find that people have quite different feelings about food. People often feel that what they eat is normal, and what other people eat is strange and silly. In most parts of Asia, for example, no meal is complete without rice. In England, people eat potatoes every day. In the Middle East, bread is the main part of every meal. Eating becomes a habit which is difficult to change. Americans like to drink a lot of orange juice and coffee. The English drink tea four or five times a day. Australians drink large amounts of beer and the French drink wine every day.

The sorts of meat people like to eat also differ from one country to another. Horse meat is thought to be delicious in France. In Hong Kong, some people enjoy eating snakes. New Zealanders eat sheep, but never eat goat meat. The Japanese don’t like to eat sheep meat because of its smell, but they enjoy eating raw fish. So it seems that although eating is a topic that we can talk about for hours, there is a little common sense in what we say about it. People everywhere enjoy what they have always eaten, and there is very little we can do to change our eating habit.

Question 22. What is the main idea of the text?       

A. People have the same feelings about food.           

B. People think about food differently.

C. People think that no meal is perfect without rice.

Question 23. According to the writer, where is bread the main food?

A. In Asia

B. In Japan 

C. In Middle East

Question 24. Which of these people drink wine every day?

A. Americans 

B. Australians

C. The French

Question 25. Which is popular food in Japan?

A. Fish

B. Horse meat

C. Goat meat

Question 26. How does the writer conclude about our eating habit?

A. Our eating habit is difficult to change.     

B. People everywhere enjoy eating new food.

C. We can change our eating habit easily.

B. PHẦN TỰ LUẬN (3,5 POINTS)

I. Fill each of the numbered blanks in the following passage. Use only one word in each space.( 1,5 points)

watching                   healthy                   simple       physically      However        off          to watching              boring            Therefore

With good food habits and daily physical activity you will be well on your way to a (27)_______ life.  Easy to say, but sometimes not so easy to do! Our busy lifestyles can be hard on our family’s health. Rushing to and from school and work can make it hard to find time to be (28)_______ active. We can also slip into the habit of choosing unhealthy snacks and take-away foods or spending our không tính tiền time (29)_______ TV or in front of the computer. (30)_______, these choices can be dangerous for our health and our children’s health – both now and in the long-term. That’s why it’s so important to stop, take stock and make a conscious decision to follow a healthy lifestyle. There are five (31)______ ways for your family to lead a healthy lifestyle and get back on track:

a.  Get active each day

b.  Choose water as a drink

c.  Eat more fruit and vegetables

d.  Switch (32)_______ the screen and get active

e.  Eat fewer snacks and select healthier alternatives

(Adapted from https://www.healthykids.nsw.gov.au/)

II. Rewrite the following sentences using the words given without changing the original meaning ( 2 points)                                                                                                                                                 

Question 33: Keeping the environment clean is very important.

⇒ It’s …………………………………………………………………………………..

Question 34: We read the book, then we wrote the assignment.

⇒ Before …………………………………………………………………………….

Question 35: A temporary manager is running the shop at the moment.

⇒ The shop  …………………………………………………………………………

Question 36: In the middle of our lunch there was a knock at the door.

⇒ While………………………………………………………………………………. 

Question 37: “I gave you these flowers yesterday in your wedding anniversary,” Marry said to me.

(change into “Reported Speech”)

⇒ Mary told me……………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

CÂU

 ĐÁP ÁN

CÂU

                ĐÁP ÁN

CÂU 01

A

CÂU 24

 C

CÂU 02

B

CÂU 25

A

CÂU 03

A

CÂU 26

A

CÂU 04

A

CÂU 27

healthy

CÂU 05

B

CÂU 28

physically

CÂU 06

C

CÂU 29

watching

CÂU 07

D

CÂU 30

However

CÂU 08

A

CÂU 31

simple

CÂU 09

C

CÂU 32

off

CÂU 10

B

CÂU 33

It’s important to keep the environment clean.

CÂU 11

D

CÂU 34

Before we wrote the assignment, we had read the  book.

CÂU 12

B

Câu 35

The shop  is being run by a temporary manager at the moment

CÂU 13

C

Câu 36

While we were having lunch, there was a knock at the door.

CÂU 14

C

Câu 37

Mary told me she had given me those flowers the day before in my wedding anniversary.

CÂU 15

A

 

CÂU 16

C

 

CÂU 17

A

 

CÂU 18

D

 

CÂU 19

A

 

CÂU 20

B

 

CÂU 21

B

 

CÂU 22

B

 

CÂU 23

C

 

2. Đề số 2

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 10- TRƯỜNG THPT TRẦN QUỐC TUẤN- ĐỀ 02

PART I. LISTENING (0.25 point/ each)

I. Listen to the passage and then decide whether the statement is TRUE or FALSE

STATEMENTS

TRUE

FALSE

1. The WWF logo is panda.

  

2. The panda and many mammals live in the same places.

  

3. Conservationists started panda conservation in the 1916s.

  

II. Listen to the passage and choose the option A, B or C to answer the questions below

4. When was commercial whaling banned?

      A. In 1986                         B. In 1966                           C. In 1996

5. How much does the whale meat cost?

      A. $40 per kilo                  B. $114 per kilo                  C. $ 140 per kilo

6. Why was whale meat healthy?

      A. Because it was expensive.

      B. Because it is Japan’s food culture.

      C. Because it contains lower in calories and cholesterol but full of iron.

PART II. LANGUAGE FOCUS (0.25 point / each)

I. PHONETICS

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

7. clear             B. hear              C. idea                   D. heart

8. orphaned     B. recognized    C. endangered       D. divided

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

9. A. abandoned         B. recognize     C. mystery      D. carnivore

10. A. beneath           B. marine          C. species      D. supply

II. USE OF LANGUAGE

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

11. Our English teacher usually divide the class ______ small groups to discuss the lesson.

A. into                               B. in            C. for                                  D. on

12. People ______ dump the garbage into the dustbin properly. 

A. shouldn’t         B. ought                              C. would like                      D. should

13. We must take urgent action to save the ______ species.

A. danger          B. dangerous        C. endangered                    D. endanger

14. If you did homework before class, the teacher ______ angry with you.

A. wouldn’t get                 B. will get         C. would have got              D. would get

15. Whales and sharks are being ______ for food and medicine.

A. died          B. hunted         C. fished                             D. cooked

16. If she ______ earlier, she wouldn’t have missed the train.

A. comes         B. came           C. had come                       D. had came

17. Many ______ animals have been taken care of in this zoo.

A. empty        B. lost              C. orphaned                        D. childlike

18.  The Food Fair ______ by my School Youth Union every March.

A. are held         B. holds            C. is held                            D. held

III. COMMUNICATION

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

19. Peter is talking to Mary about the weekend plan.

Peter: “______ to see the film “Bố già” with me this Sunday morning?”

Mary: “Yes, I’d love to.”

A. How about 

B. Would you like

C. Why don’t you

D. Let’s

20. Nam is talking to his classmate about visiting a local national park.

Teacher: “Are you không tính tiền to go to Bu Gia Map national park this Saturday?”

Nam: “______”

A. Of course, but no. 

B. You’re welcome.

C. Where is the national park?

D. I’d love to but I have to look after my sister.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the mistake in each sentence

21. If the weather isn’t so bad, we could go to Cat Tien national park today.

22. She is a kind woman. She has taken care of many abandon children in her house.

PART III. READING (0.25 point/ each)

Read the passage, then choose the option A, B, C or D to best fits the blanks

BU GIA MAP NATIONAL PARK

Bu Gia Map national park is located (23) ______ the southern province of Binh Phuoc. It covers an area of 26,032 ha. This park is home to 105 mammal species, 246 bird species, and over 70 reptile species, including rare and endangered animals. The animal rescue, conservation and development centre at the Bu Gia Map National Park (24) ______ into the wild 25 animals so far this year. According to the park’s management board, those animals, (25) ______ were domesticated during captivity, have received medical and nutritional care, disease treatment and trained to restore their wild instincts before their release. (26) ______ its establishment in 2016, the centre has received 104 wild animals from forest rangers and locals in and outside the province. 85 individuals out of the total have been released into the wild, including rare animals that need prioritised protection such as the coolie, black-shanked douc langur, fishing cat, and white pheasant. The others are being cared for at the centre. The park’s forest (27) ______ department has also stopped many cases of poaching and trafficking of wild animals.

(Adapted from https://en.vietnamplus.vn/25-wild-animals-released-into-bu-gia-map-national-park/171307.vnp)

23. A. onB. inC. forD. at
24. A. releasedB. releasesC. hasD. release
25. A. whichB. whoC. whatD. whose
26. A. WhenB. SinceC. BeforeD. After
27. A. protectiveB. protectC. protectionD. protected

Read the passage, then choose the option A, B, C or D to answer the following questions

A new study shows that 86 per cent of the world’s rivers have been damaged by human activity. The study was conducted by researchers from a university in Toulouse, France. They examined data on over 2,500 rivers around the world. They did not look at rivers in the polar regions of the Arctic and Antarctica or in deserts. The scientists looked into changes to biodiversity over the past 200 years. They discovered that biodiversity in over half of rivers has been seriously damaged by humans. The researchers said there were many reasons for this damage. A big reason is the introduction of new species of fish into rivers. Other reasons include pollution, dams, overfishing, farming and climate change.

The researchers say the worst-hit rivers are in Western Europe and North America. This is because these regions have large and rich towns and cities. The lead researcher said: “Rivers which have the most economic development around them, like the Mississippi River, are the most strongly impacted.” The River Thames in London was one of the worst-affected rivers in the study. The least-impacted rivers are in Africa and Australia. The researcher said: “This is probably due to a slower rate of industrialisation in Africa and low population density around rivers in Australia.” He added that rivers in many rich nations are unrecognisable compared with how they were 200 years ago.

28. What is the main idea of the passage?

A. A study of world’s rivers

B. Human have damaged most of rivers in the world

C. How the rivers have been damaged.

D. Why are rivers damaged

29. Which region did the researchers look at?

A. The Arctic       B. The dessert       C. North America               D. The Antarctica

30. The word “damage” in paragraph 1 has closest meaning with

A. effect          B. destruction                     C. variety                            D. construction

31. All of the following are the reasons for the damage of the biodiversity in some rivers EXCEPT …………………

A. pollution

B. farming                         

C. climate change

D. The death of new species of fish

32. Why are the rivers in African and Australia the least-impacted?

A. Because of large and rich towns and cities

B. Because they are far from city centers

C. Because of the low industrialization and small population

D. Because they have the most economic development

PART IV. WRITING (0.5 point/ each)

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

PART I. LISTENING (0.25 point/ each)

I. Listen to the passage and then decide whether the statement is TRUE (A) or FALSE (B)

STATEMENTS

TRUE (A)

FALSE (B)

1. The WWF logo is panda.

X

 

2. The panda and many mammals live in the same places

x

 

3. Conservationists started panda conservation in the 1916s

 

x

II. Listen to the passage and choose the option A, B or C to answer the questions below

4. When was commercial whaling banned?

A. In 1986                              B. In 1966                           C. In 1996

5. How much does the whale meat cost?

A. $40 per kilo                        B. $114 per kilo                  C. $ 140 per kilo

6. Why was whale meat healthy?

A. Because it was expensive.

B. Because it is Japan’s food culture.

C. Because it contains lower in calories and cholesterol but full of iron.

PART II. LANGUAGE FOCUS (0.25 point / each)

I. PHONETICS

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

7. A. clear            B. hear               C. idea                   D. heart

8. A. orphaned    B. recognized     C. endangered       D. divided   

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

9. A. abandoned         B. recognize     C. mystery      D. carnivore

10. A. beneath           B. marine          C. species      D. supply

II. USE OF LANGUAGE

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

11. Our English teacher usually divide the class ______ small groups to discuss the lesson.

A. into             B. in                 C. for              D. on

12. People ______ dump the garbage into the dustbin properly. 

A. shouldn’t        B. ought           C. would like                      D. should

13. We must take urgent action to save the ______ species.

A. danger          B. dangerous                      C. endangered                   D. endanger

14. If you did homework before class, the teacher ______ angry with you.

A. wouldn’t get                      B. will get        C. would have got              D. would get

15. Whales and sharks are being ______ for food and medicine.

A. died       B. hunted                           C. fished              D. cooked

16. If she ______ earlier, she wouldn’t have missed the train.

A. comes          B. came         C. had come                       D. had came

17. Many ______ animals have been taken care of in this zoo.

A. empty        B. lost                                 C. orphaned                      D. childlike

18.  The Food Fair ______ by my School Youth Union every March.

A. are held             B. holds             C. is held                            D. held

III. COMMUNICATION

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

19. Peter are talking to Mary about the weekend plan.

Peter: “______ to see the film “Bố già” with me this Sunday morning?”

Mary: “Yes, I’d love to.”

A. How about

B. Would you like 

C. Why don’t you

D. Let’s

20. Nam is talking to his classmate about visiting a local national park

Teacher: “Are you không tính tiền to go to Bu Gia Map national park this Saturday?”

Nam: “______”
A. Of course, but no. 

B. You’re welcome.

C. Where is the national park?

D. I’d love to but I have to look after my sister.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the mistake in each sentence

21. If the weather isn’t so bad, we could go to Cat Tien national park today.

Key: A

22. She is a kind woman. She has taken care of many abandon children in her house.

Key: C

PART III. READING (0.25 point/ each)

Read the passage, then choose the option A, B, C or D to best fits the blanks

BU GIA MAP NATIONAL PARK

Bu Gia Map national park is located (23) ______ the southern province of Binh Phuoc. It covers an area of 26,032 ha. This park is home to 105 mammal species, 246 bird species, and over 70 reptile species, including rare and endangered animals. The animal rescue, conservation and development centre at the Bu Gia Map National Park (24) ______ into the wild 25 animals so far this year. According to the park’s management board, those animals, (25) ______ were domesticated during captivity, have received medical and nutritional care, disease treatment and trained to restore their wild instincts before their release. (26) ______ its establishment in 2016, the centre has received 104 wild animals from forest rangers and locals in and outside the province. 85 individuals out of the total have been released into the wild, including rare animals that need prioritised protection such as the coolie, black-shanked douc langur, fishing cat, and white pheasant. The others are being cared for at the centre. The park’s forest (27) ______ department has also stopped many cases of poaching and trafficking of wild animals.

–(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 2 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)—

3. Đề số 3

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 10- TRƯỜNG THPT TRẦN QUỐC TUẤN– ĐỀ 03

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. a. present b. decrease c. increase d. mouse

2. a. aware b. family c. planet d. married

3. a. protect b. provide c. psychology d. party

4. a. equal b. women c. eliminate d. example

5. a. birth b. other c. youth d. think

Choose the correct answer.

1. Educated women are likely to get __________ jobs and become more important at home.

A. well-trained

B. well-paid

C. well-prepared

D. well-educated

2. Men are decision-makers and _________.

A. care-givers

B. bread-winners

C. trouble-makers

D. house-keepers

3. The woman you are engaged to is your _________.

A. fiancé

B. bridesmaid

C. match-maker

D. fiancée

4. Feng shui is basically _________ belief of “chi” and the flow of this energy in_________ universe.

A. a/ an

B. the/ X

C. a/ the

D. the/ the

5. One Chinese legend has it that the Jade Emperor asked for twelve representatives of the animal species on Earth to be brought to his _________ kingdom.

A. heaven

B. heavenly

C. sky

D. space

6. In Australia, on Mother’s Day, the second Sunday in May, children prepare and_________ their mothers ‘breakfast in bed’.

A. cook.

B. serve

C. display

D. present

Give the correct form.

–(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 3 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1 – d; 2 – a; 3 – c; 4 – a; 5 – a;

Choose the correct answer.

1 – B; 2 – B; 3 – D; 4 – D; 5 – B; 6 – B;

Give the correct form.

1. When we (arrive)……..arrived………, the food (already prepare)……….has been already prepared……

2. We (just/ tell) ……have just told………..by the police that we should go another way go be the road (resurface) ….is being resurfaced………..now.

3. According to the weather forecast, it (be) …….will be……….. rainy and cold tomorrow.

4. When we arrived, the train (leave)………..had left……………. the station already

5. If I (know) ……..knew……..who he was, I (ask) ……..would ask……….him to help me.

4. Đề số 4

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 10- TRƯỜNG THPT TRẦN QUỐC TUẤN– ĐỀ 04

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. passed

B. watched

C. played

D. washed

2. A. proud

B. about

C. around

D. would

3. A. market

B. depart

C. card

D. scare

4. A. entrance

B. paddy

C. bamboo

D. banyan

5. A. problem

B. love

C. box

D. hobby

II. Choose the best answer from the four options given ( marked A, B, C, D) to complete each sentence.

6. My house __________- in 1986.

A. is built

B. was building

C. was built

D. has been built

7. The doctor ______ me not to stay up too late at night.

A. advised

B. suggested

C. insisted

D. forced

8. Tomorrow we’ll go to Noi Bai Airport to meet Maryam, ___________ comes from Malaysia.

A. who

B. whom

C. whose

D. that

9. His house looks very large and beautiful. It is ________ house.

A. a seven-room

B. a seven-rooms

C. seven room

D. seven rooms

10. If you get up early, you _______ late.

A.weren’t

B. wouldn’t be

C. aren’t

D. won’t be

11. It’s very nóng today. I wish I ________ on the beach now.

A. am

B. was

C. were

D. had been

12. When he lived in the city, he ______to the theater twice a week.

A. uses to go

B. has gone

C. used to go

D. was going

13. My father asked us ___________too much time playing computer games.

A. not to spending

B. did not spend

C. not to spend

D. to not spend

14. Hoai can not remember the name of the restaurant _____ she ate her favorite roasted
duck.

A. which

B. whose

C. whom

D. where

15. If I were a flower, I____a sunflower.

A. was

B. were

C. will be

D. would be

16. Nobody went to the party, __________-?

A. does he

B. do they

C. didn’t they

D. did they

17. It is nearly 3 months ______ he visited his parents.

A. while

B. during

C. since

D. when

18. _________ population is another unpleasant result we have to solve.

A. Increased

B. Increasing

C. The increase

D. To increase

19. If we ________ enough time, we’ll study this exercise more carefully.

A. will have

B. have C. had

D. would

20. What would you do, if you ______ a UFO?

A. see

B. saw

C. would see

D. had seen

III. Identify the underlined word/ phrase (A or B, C, D) need correcting to become an exactone.

21. The picture (A) was painting (B) by (C) Michael last year (D).

22. There’s (A) the woman (B) who she (C) sold me (D) the handbag.

23. Mr. Smith (A) is going to buy (B) a new Japanese (C) car, doesn’t he (D)?

24. I met (A) a lot of interesting (B) people while (C )I was studying at (D) Ho Chi Minh City.

25. If (A) I were you (B) , I didn’t (C) buy that expensive (D) car.

IV. Read the following passage, then choose the correct answer to questions.

I went to Australia on a student program last year and I like to (26) _______ you about it. I was very (27)_______ when I knew I was going to Australia because I had never been there before. I didn’t think about the problems of speaking English (28)_______ I meet my host family. At first I couldn’t communicate with them because my English was so bad. All the five years I had been learning English wasn’t much used at all (29)_______ we didn’t have real practice at school. Even though my grammar was good, my pronunciation wasn’t. My problem is (30)_______ “l” and “r”. For example, Australian people often asked “What do you eat in Vietnam?” I wanted to tell them that we eat rice, but they didn’t understand when I said “We eat lice”…

26. A. say

B. tell

C. talk

D. speak

27. A. exciting

B. excites

C. excited

D. excite

28. A. after

B. until

C. when

D. while

29. A. although

B. even

C. because

D. so

30. A. pronuncing

B. speaking

C. reading

D. telling

V. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

31. People say that they bought this shop last year.

=> It is ____________________________________

32. “How much do you think it will cost?” he said to me.

=> He asked me __________________________

33. Mr.Brown’s team has lost the game. He looks very sad.

=> Mr. Brown whose___________________________

34. Do you know the man who sat next to me at Nam‟s birthday party last night?

=> You know_______________________________

35. It takes Minh 2 hours to do his homework every day.

=> Minh spends____________________________

36. We were late for school because of the heavy rain.

=> Because it___________________________

37. My mother used to make us clean the house.

=> We used _________________________

38. “I’m working in a restaurant, and don’t care much for it.” she said

She said _____________________

39. It’s two years since I last spoke to her.

I haven’t_______________________

40. Going swimming in the river in the summer is interesting.

It____________________________

VI. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Why we believe in astrology

People believe in astrology because it offers many desirable things such as information and assurance about the future.

Astrology claims that nothing in life is coincidental and everything that occurs to us happens for a particular reason. Astrology can provide us some good answers as to why these things happen to us and it can also predict them in advance. In this way, astrology actually helps people to understand the world around them much better.

As practiced today, astrology can work quite well. Most of the people who visit astrologers or read their horoscopes regularly end up feeling happy and satisfied. This does not mean that the astrologers have accurately predicted the individuals’ future based on their horoscope dates, but it means that having a horoscope explained can be actually a very fulfilling experience.

People enjoy reading their horoscope forecasts and this often leads to changes in personalities, behaviors and decision-making processes. Astrology can be a real lifesaver because it lets you know of the future obstacles and problems in advance. It is up to you whether you want to believe the advice and precautions suggested in a horoscope reading and save yourself from the pain without doing much.

Astrology takes into tài khoản two major aspects – our birth potential and the effects of the planets and the stars on our personal horoscope. It can help us choose the right career and education path for us, in order to make a good and successful life.

Last but not least, we believe in astrology because it’s about us. My horoscope is like a blueprint of my life that got created precisely at the time I was born. That means that my birth chart is as unique as my fingerprints are. Each planet’s placement in my horoscope can reveal a lot about my personality and destiny.

41. Astrology claims that nothing in life is happening by chance because _________.

A. everything that occurs to us happens for no particular reason

B. life can provide us some good reasons why these things happen to us

C. it can help us predict our life in advance

D. people can understand the world around them much better

42. After visiting astrologers, people often feel and satisfied because ___________.

A. having a horoscope explained can be a satisfied experience

B. they have had their future predicted accurately based on their horoscope dates

C. they have had astrologers read their horoscopes regularly

D. astrologers help them understand the world much better on their own

43. All of the following about astrology are correct EXCEPT that _________.

A. it lets you know of the future obstacles and problems in advance

B. you must believe the advice and precautions suggested in a horoscope reading

C. it considers our birth potential and the effects of the stars on our personal horoscope

D. it may help us make a good and successful life

44. All of us believe and enjoy in astrology because _________.

A. it can reveal our exact personality and destiny

B. we know how our horoscope to be formed at the beginning

C. our fingerprints make our birth chart unique in the horoscope

D. our horoscope reading is unique based on the planet’s position

45. The word “blueprint” in the last paragraph is closest in meaning to _________.

A. a design for a building

B. a description of something

C. a copy or print of something

D. a print of something in blue

VII. Put the correct preposition for the sentences below.

–(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 4 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1 – C; 2 – D; 3 – D; 4 – A; 5 – B;

II. Choose the best answer from the four options given ( marked A, B, C, D) to complete each sentence.

6 – C; 7 – A; 8 – A; 9 – A; 10 – D;

11 – C; 12 – C; 13 – C; 14 – D; 15 – D;

16 – D; 17 – C; 18 – B; 19 – B; 20 – B;

III. Identify the underlined word/ phrase (A or B, C, D) need correcting to become an exact one.

21 – B; 22 – C; 23 – D; 24 – D; 25 – C;

IV. Read the following passage, then choose the correct answer to questions.

26 – B; 27 – C; 28 – B; 29 – C; 30 – A;

V. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

31 – It is said that they bought this shop last year.

32 – He asked me how much I thought it would cost.

33 – Mr. Brown whose team has lost the game looks very sad.

34 – You know the man who sat next to me at Nam’s birthday party last night, don’t you?

35 – Minh spends 2 hours doing his homework every day.

36 – Because it rained heavily, we were late for school.

37 – We used to be made to clean the house by my mother.

38 – She said that she was working in a restaurant and didn’t care much for it.

39 – I haven’t spoken to her for two years.

40 – It is interesting to go swimming in the river in the summer.

VI. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

41 – C

42 – A

43 – B

44 – D

45 – B

VII. Put the correct preposition for the sentences below.

46. If you volunteer _____to_____ present about that cultural aspect, you will get a present ____from___ the teacher.

47. Rich people who are not educated are often looked ___down__ upon ___by___ other people.

48. He seems ___to___ have particular respect and admiration ____for____ learned people, and learning is considered more valuable than wealth and material success.

49. There is an increase ____in__ the number ___of___ Vietnamese women taking the roles ___of____ leaders ____in____ their organisations.

50. You need ___to____ perfect yourself ___in___ order to look ____for___ a perfect life partner.

5. Đề số 5

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 10- TRƯỜNG THPT TRẦN QUỐC TUẤN– ĐỀ 05

Choose the word whose underlined part has a different pronunciation from the others in each group

Question 1:

A. type

B. busy

C. happy

D. physic

Question 2:

A. music

B. discuss

C. communicate

D. human

Question 3:

A. match

B. jazz

C. passage

D. class

Question 4:

A. description

B. tradition

C. question

D. expression

Question 5:

A. folk

B. rock

C. strong

D. pop

Choose the word whose main stress is placed differently from the others in each group

Question 6:

A. human

B. solemn

C. whether

D. contain

Question 7:

A. important

B. musical

C. wonderful

D. telephone

Question 8:

A. beautiful

B. example

C. cinema

D. favorite

Question 9:

A. express

B. grammar

C. record

D. office

Question 10:

A. ballad

B. concert

C. enough

D. contest

Select the synonym of the following bold and underlined word in each sentence in the unit

Question 11: Discuss and match each type of music to a suitable description.

A. good

B. fitting

C. famous

D. pretty

Question 12: What’s modern music that is popular with young people?

A. recent

B. fresh

C. childish

D. adolescent

Question 13: Do you know what is a style of music with a strong and loud beat?

A. powerful

B. determined

C. keen

D. major

Question 14: Like reading, writing and speaking, music can express ideas, thoughts and feelings.

A. show

B. say

C. talk

D. speak

Question 15: Music can also help you to relax and feel rejuvenated.

A. strengthened

B. bettered

C. refreshed

D. recovered

Question 16: Music can help you beat a bad mood or maintain a good mood.

A. hold

B. support

C. repair

D. continue

Question 17: To feel rejuvenated, you should start with something serene and relaxing, then gradually change to something with faster tempo and stronger beats.

A. pleasant

B. cold

C. interesting

D. wonderful

Question 18: For example, you can play a ballad, then move on to something more energetic such as rock ’n’ roll.

A. forceful

B. healthy

C. strong

D. huge

Question 19: Quang Hung sometimes feels proud of his country, Viet Nam, when he hears the song.

A. interested in

B. delighted with

C. modest about

D. good at

Question 20: Discuss Quang Hung’s ideas about Van Cao’s music.

A. Say to

B. Tell about

C. Think of

D. Talk over

Choose the best answer A, B, C or D for each sentence

Question 21: It’s a school for _______ gifted children.

A. music

B. musician

C. musical

D. musically

Question 22: The rise in US interest rates caused the dollar to ______ against all the Asian currencies.

A. strength

B. strengthen

C. strong

D. strongly

Question 23: We were woken early by the sound of the birds _______.

A. song

B. sing

C. singer

D. singing

Question 24: The children were wearing traditional _______ costume.

A. national

B. nationalist

C. nationality

D. nationalize

Question 25: The mansion is set in 90 acres of beautiful, unspoilt _______.

A. country

B. countryman

C. countryside

D. countrywide

Question 26: We need to make the club _______ to a wider range of people.

A. attract

B. attractive

C. attraction

D. attractively

Question 27: What do I think of your purple shoes? Well, they’re certainly _______.

A. difference

B. different

C. differently

D. differential

Question 28: I read an interesting piece of _______ in the newspaper.

A. inform

B. information

C. informant

D. informational

Question 29: This sort of aggression is _______ behavior – people aren’t born that way.

A. learn

B. learned

C. learnt

D. learning

Question 30: Why do so many boys take _______ in torturing insects and small animals?

A. please

B. pleasing

C. pleasure

D. pleasant

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one:

–(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 5 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

Quenstion 1

Quenstion 2

Quenstion 3

Quenstion 4

Quenstion 5

A

B

D

C

A

Quenstion 6

Quenstion 7

Quenstion 8

Quenstion 9

Quenstion 10

D

A

B

A

C

Quenstion 11

Quenstion 12

Quenstion 13

Quenstion 14

Quenstion 15

B

D

A

A

C

Quenstion 16

Quenstion 17

Quenstion 18

Quenstion 19

Quenstion 20

D

A

A

B

D

Quenstion 21

Quenstion 22

Quenstion 23

Quenstion 24

Quenstion 25

D

B

D

A

C

Quenstion 26

Quenstion 27

Quenstion 28

Quenstion 29

Quenstion 30

B

B

B

B

C

Question 31: A new car is too expensive for the woman to buy.

Question 32: If no one else wants to make friends with him, I will write to him.

Question 33: That kind of food tastes really delicious.

Question 34: The thief was arrested by that policeman last week.

Question 35: He can hardly speak English.

Question 36: It is fun to play football on a rainy day.

Question 37: I think we should invite him to our meeting.

Question 38: They are not old enough to watch this film.

Question 39: Would you like to go to our party this weekend?

Question 40: Michael Jackson sings wonderfully.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trần Quốc Tuấn. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong kì thi sắp tới.

.


Thông tin thêm

Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trần Quốc Tuấn

[rule_3_plain]

Với những đề thi được cập nhật mới nhất, Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trần Quốc Tuấn do Thư Viện Hỏi Đáp sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các em học trò luyện tập và củng cố tri thức, sẵn sàng cho kì thi giữa HK2 quan trọng. Hi vọng đây là tài liệu hữu ích cho các em trong quá trình học tập và ôn thi. Chúc các em thi tốt!

TRƯỜNG THPT TRẦN QUỐC TUẤN

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 2 NĂM HỌC 2021-2022

MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài: 45 phút)

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1.  A. newspaper

B. understand

C. volunteer

D. interact

Question 2.  A. public

B. disease

C. needle

D. cancer

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 3.  A. contestant

B. fan

C. collapse

D. balance

Question 4.  A. homemaker

B. honor

C. honesty

D. hour

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5. While I looked for my mobile phone, I remembered that I had left it at Jenny’s house.

       A. my               B. looked                       C. Jenny’s                       D. had left

Question 6. The Internet helps us to interact _______ people all around the world.

       A. on              B. in                                  C. with                          D. of

Question 7. The Healthy Eating Pyramid shows that you should eat much foods from its bottom part. 

       A. shows           B. eat                              C. its                               D. much

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word/phrase CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions.

Question 8. Your room is so cluttered. You should tidy it up immediately.

       A. messy                            B. clean       C. confined                     D. unique

 Question 9.   There is evidence that acupuncture can ease pain.

      A. promote                 B. boost             C. stop                          D. cause

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer that best completes each of the following questions.

Question 10. A film which is made by photographing a series of changing drawings is called a ……..…..

    A. drama         B. cartoon                   C. comedy                   D. documentary

Question  11. The teacher turned up after we ______ for him for over 30 minutes.

       A. waited             B. was waiting               C. have waited               D. had waited

Question  12. Let’s pray for those who are not so fortunate as ourselves – the sick, the old, and the ______.

       A. needed        B. needy                         C. needing                      D. need

Question  13. Now, everybody, stop ______ and listen to me please.

       A. talk             B. to talk                        C. talking                        D. talked

Question  14. The press did not mention the ______ of the damage caused by the recent floods.

       A. quality         B. range                          C. extent                         D. amount

Question  15. If enough precaution had been taken, the acupuncture treatment ______ him.

       A. could have rescued

       B. will rescue

       C. could rescue

       D. would have rescue

 Question 16. Mathew was forced ______ from his position of the manager due to his serious illness.

       A. resigning

       B. being resigned 

       C. to resign

       D. to be resigned

Question 17. The water supply of this mountainous village has failed to ______ average purity requirements.

       A. meet                              B. keep                           C. hold                D. hit

Question 18. Many students at my school took part in providing education ______ disadvantaged children in rural and mountainous areas.

       A. of                                  B. with                           C. to                                D. for

Question 19. Our class ______ a trip to the countryside 2 weeks ago.

       A. had                                B. have                           C. are having                  D. have had

Question 20. The Phat Diem cathedral ______ with sparkling snowflakes and colored lights to celebrate Christmas.

       A. has been decorating

       B. was decorated

       C. are decorated

       D. will decorate

Question 21. Tom said that he ______ with a friend at 9 o’clock the night before.

       A. is staying

       B. had been staying

       C. was staying

       D. has been staying

Read the passage carefully and choose the correct answer for these following questions.

FOOD AROUND THE WORLD

It isn’t amazing how much time we spend talking about food? “Have you ever eaten …?”, “What do you have for lunch?” and so on. And yet, when you travel from one country to another, you find that people have quite different feelings about food. People often feel that what they eat is normal, and what other people eat is strange and silly. In most parts of Asia, for example, no meal is complete without rice. In England, people eat potatoes every day. In the Middle East, bread is the main part of every meal. Eating becomes a habit which is difficult to change. Americans like to drink a lot of orange juice and coffee. The English drink tea four or five times a day. Australians drink large amounts of beer and the French drink wine every day.

The sorts of meat people like to eat also differ from one country to another. Horse meat is thought to be delicious in France. In Hong Kong, some people enjoy eating snakes. New Zealanders eat sheep, but never eat goat meat. The Japanese don’t like to eat sheep meat because of its smell, but they enjoy eating raw fish. So it seems that although eating is a topic that we can talk about for hours, there is a little common sense in what we say about it. People everywhere enjoy what they have always eaten, and there is very little we can do to change our eating habit.

Question 22. What is the main idea of the text?       

A. People have the same feelings about food.           

B. People think about food differently.

C. People think that no meal is perfect without rice.

Question 23. According to the writer, where is bread the main food?

A. In Asia

B. In Japan 

C. In Middle East

Question 24. Which of these people drink wine every day?

A. Americans 

B. Australians

C. The French

Question 25. Which is popular food in Japan?

A. Fish

B. Horse meat

C. Goat meat

Question 26. How does the writer conclude about our eating habit?

A. Our eating habit is difficult to change.     

B. People everywhere enjoy eating new food.

C. We can change our eating habit easily.

B. PHẦN TỰ LUẬN (3,5 POINTS)

I. Fill each of the numbered blanks in the following passage. Use only one word in each space.( 1,5 points)

watching                   healthy                   simple       physically      However        off          to watching              boring            Therefore

With good food habits and daily physical activity you will be well on your way to a (27)_______ life.  Easy to say, but sometimes not so easy to do! Our busy lifestyles can be hard on our family’s health. Rushing to and from school and work can make it hard to find time to be (28)_______ active. We can also slip into the habit of choosing unhealthy snacks and take-away foods or spending our không tính tiền time (29)_______ TV or in front of the computer. (30)_______, these choices can be dangerous for our health and our children’s health – both now and in the long-term. That’s why it’s so important to stop, take stock and make a conscious decision to follow a healthy lifestyle. There are five (31)______ ways for your family to lead a healthy lifestyle and get back on track:

a.  Get active each day

b.  Choose water as a drink

c.  Eat more fruit and vegetables

d.  Switch (32)_______ the screen and get active

e.  Eat fewer snacks and select healthier alternatives

(Adapted from https://www.healthykids.nsw.gov.au/)

II. Rewrite the following sentences using the words given without changing the original meaning ( 2 points)                                                                                                                                                 

Question 33: Keeping the environment clean is very important.

⇒ It’s …………………………………………………………………………………..

Question 34: We read the book, then we wrote the assignment.

⇒ Before …………………………………………………………………………….

Question 35: A temporary manager is running the shop at the moment.

⇒ The shop  …………………………………………………………………………

Question 36: In the middle of our lunch there was a knock at the door.

⇒ While………………………………………………………………………………. 

Question 37: “I gave you these flowers yesterday in your wedding anniversary,” Marry said to me.

(change into “Reported Speech”)

⇒ Mary told me……………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

CÂU

 ĐÁP ÁN

CÂU

                ĐÁP ÁN

CÂU 01

A

CÂU 24

 C

CÂU 02

B

CÂU 25

A

CÂU 03

A

CÂU 26

A

CÂU 04

A

CÂU 27

healthy

CÂU 05

B

CÂU 28

physically

CÂU 06

C

CÂU 29

watching

CÂU 07

D

CÂU 30

However

CÂU 08

A

CÂU 31

simple

CÂU 09

C

CÂU 32

off

CÂU 10

B

CÂU 33

It’s important to keep the environment clean.

CÂU 11

D

CÂU 34

Before we wrote the assignment, we had read the  book.

CÂU 12

B

Câu 35

The shop  is being run by a temporary manager at the moment

CÂU 13

C

Câu 36

While we were having lunch, there was a knock at the door.

CÂU 14

C

Câu 37

Mary told me she had given me those flowers the day before in my wedding anniversary.

CÂU 15

A

 

CÂU 16

C

 

CÂU 17

A

 

CÂU 18

D

 

CÂU 19

A

 

CÂU 20

B

 

CÂU 21

B

 

CÂU 22

B

 

CÂU 23

C

 

2. Đề số 2

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 10- TRƯỜNG THPT TRẦN QUỐC TUẤN- ĐỀ 02

PART I. LISTENING (0.25 point/ each)

I. Listen to the passage and then decide whether the statement is TRUE or FALSE

STATEMENTS

TRUE

FALSE

1. The WWF logo is panda.

 
 

2. The panda and many mammals live in the same places.

 
 

3. Conservationists started panda conservation in the 1916s.

 
 

II. Listen to the passage and choose the option A, B or C to answer the questions below

4. When was commercial whaling banned?

      A. In 1986                         B. In 1966                           C. In 1996

5. How much does the whale meat cost?

      A. $40 per kilo                  B. $114 per kilo                  C. $ 140 per kilo

6. Why was whale meat healthy?

      A. Because it was expensive.

      B. Because it is Japan’s food culture.

      C. Because it contains lower in calories and cholesterol but full of iron.

PART II. LANGUAGE FOCUS (0.25 point / each)

I. PHONETICS

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

7. clear             B. hear              C. idea                   D. heart

8. orphaned     B. recognized    C. endangered       D. divided

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

9. A. abandoned         B. recognize     C. mystery      D. carnivore

10. A. beneath           B. marine          C. species      D. supply

II. USE OF LANGUAGE

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

11. Our English teacher usually divide the class ______ small groups to discuss the lesson.

A. into                               B. in            C. for                                  D. on

12. People ______ dump the garbage into the dustbin properly. 

A. shouldn’t         B. ought                              C. would like                      D. should

13. We must take urgent action to save the ______ species.

A. danger          B. dangerous        C. endangered                    D. endanger

14. If you did homework before class, the teacher ______ angry with you.

A. wouldn’t get                 B. will get         C. would have got              D. would get

15. Whales and sharks are being ______ for food and medicine.

A. died          B. hunted         C. fished                             D. cooked

16. If she ______ earlier, she wouldn’t have missed the train.

A. comes         B. came           C. had come                       D. had came

17. Many ______ animals have been taken care of in this zoo.

A. empty        B. lost              C. orphaned                        D. childlike

18.  The Food Fair ______ by my School Youth Union every March.

A. are held         B. holds            C. is held                            D. held

III. COMMUNICATION

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

19. Peter is talking to Mary about the weekend plan.

Peter: “______ to see the film “Bố già” with me this Sunday morning?”

Mary: “Yes, I’d love to.”

A. How about 

B. Would you like

C. Why don’t you

D. Let’s

20. Nam is talking to his classmate about visiting a local national park.

Teacher: “Are you không tính tiền to go to Bu Gia Map national park this Saturday?”

Nam: “______”

A. Of course, but no. 

B. You’re welcome.

C. Where is the national park?

D. I’d love to but I have to look after my sister.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the mistake in each sentence

21. If the weather isn’t so bad, we could go to Cat Tien national park today.

22. She is a kind woman. She has taken care of many abandon children in her house.

PART III. READING (0.25 point/ each)

Read the passage, then choose the option A, B, C or D to best fits the blanks

BU GIA MAP NATIONAL PARK

Bu Gia Map national park is located (23) ______ the southern province of Binh Phuoc. It covers an area of 26,032 ha. This park is home to 105 mammal species, 246 bird species, and over 70 reptile species, including rare and endangered animals. The animal rescue, conservation and development centre at the Bu Gia Map National Park (24) ______ into the wild 25 animals so far this year. According to the park’s management board, those animals, (25) ______ were domesticated during captivity, have received medical and nutritional care, disease treatment and trained to restore their wild instincts before their release. (26) ______ its establishment in 2016, the centre has received 104 wild animals from forest rangers and locals in and outside the province. 85 individuals out of the total have been released into the wild, including rare animals that need prioritised protection such as the coolie, black-shanked douc langur, fishing cat, and white pheasant. The others are being cared for at the centre. The park’s forest (27) ______ department has also stopped many cases of poaching and trafficking of wild animals.

(Adapted from https://en.vietnamplus.vn/25-wild-animals-released-into-bu-gia-map-national-park/171307.vnp)

23. A. on
B. in
C. for
D. at

24. A. released
B. releases
C. has
D. release

25. A. which
B. who
C. what
D. whose

26. A. When
B. Since
C. Before
D. After

27. A. protective
B. protect
C. protection
D. protected

Read the passage, then choose the option A, B, C or D to answer the following questions

A new study shows that 86 per cent of the world’s rivers have been damaged by human activity. The study was conducted by researchers from a university in Toulouse, France. They examined data on over 2,500 rivers around the world. They did not look at rivers in the polar regions of the Arctic and Antarctica or in deserts. The scientists looked into changes to biodiversity over the past 200 years. They discovered that biodiversity in over half of rivers has been seriously damaged by humans. The researchers said there were many reasons for this damage. A big reason is the introduction of new species of fish into rivers. Other reasons include pollution, dams, overfishing, farming and climate change.

The researchers say the worst-hit rivers are in Western Europe and North America. This is because these regions have large and rich towns and cities. The lead researcher said: “Rivers which have the most economic development around them, like the Mississippi River, are the most strongly impacted.” The River Thames in London was one of the worst-affected rivers in the study. The least-impacted rivers are in Africa and Australia. The researcher said: “This is probably due to a slower rate of industrialisation in Africa and low population density around rivers in Australia.” He added that rivers in many rich nations are unrecognisable compared with how they were 200 years ago.

28. What is the main idea of the passage?

A. A study of world’s rivers

B. Human have damaged most of rivers in the world

C. How the rivers have been damaged.

D. Why are rivers damaged

29. Which region did the researchers look at?

A. The Arctic       B. The dessert       C. North America               D. The Antarctica

30. The word “damage” in paragraph 1 has closest meaning with

A. effect          B. destruction                     C. variety                            D. construction

31. All of the following are the reasons for the damage of the biodiversity in some rivers EXCEPT …………………

A. pollution

B. farming                         

C. climate change

D. The death of new species of fish

32. Why are the rivers in African and Australia the least-impacted?

A. Because of large and rich towns and cities

B. Because they are far from city centers

C. Because of the low industrialization and small population

D. Because they have the most economic development

PART IV. WRITING (0.5 point/ each)

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

PART I. LISTENING (0.25 point/ each)

I. Listen to the passage and then decide whether the statement is TRUE (A) or FALSE (B)

STATEMENTS

TRUE (A)

FALSE (B)

1. The WWF logo is panda.

X

 

2. The panda and many mammals live in the same places

x

 

3. Conservationists started panda conservation in the 1916s

 

x

II. Listen to the passage and choose the option A, B or C to answer the questions below

4. When was commercial whaling banned?

A. In 1986                              B. In 1966                           C. In 1996

5. How much does the whale meat cost?

A. $40 per kilo                        B. $114 per kilo                  C. $ 140 per kilo

6. Why was whale meat healthy?

A. Because it was expensive.

B. Because it is Japan’s food culture.

C. Because it contains lower in calories and cholesterol but full of iron.

PART II. LANGUAGE FOCUS (0.25 point / each)

I. PHONETICS

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

7. A. clear            B. hear               C. idea                   D. heart

8. A. orphaned    B. recognized     C. endangered       D. divided   

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

9. A. abandoned         B. recognize     C. mystery      D. carnivore

10. A. beneath           B. marine          C. species      D. supply

II. USE OF LANGUAGE

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

11. Our English teacher usually divide the class ______ small groups to discuss the lesson.

A. into             B. in                 C. for              D. on

12. People ______ dump the garbage into the dustbin properly. 

A. shouldn’t        B. ought           C. would like                      D. should

13. We must take urgent action to save the ______ species.

A. danger          B. dangerous                      C. endangered                   D. endanger

14. If you did homework before class, the teacher ______ angry with you.

A. wouldn’t get                      B. will get        C. would have got              D. would get

15. Whales and sharks are being ______ for food and medicine.

A. died       B. hunted                           C. fished              D. cooked

16. If she ______ earlier, she wouldn’t have missed the train.

A. comes          B. came         C. had come                       D. had came

17. Many ______ animals have been taken care of in this zoo.

A. empty        B. lost                                 C. orphaned                      D. childlike

18.  The Food Fair ______ by my School Youth Union every March.

A. are held             B. holds             C. is held                            D. held

III. COMMUNICATION

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

19. Peter are talking to Mary about the weekend plan.

Peter: “______ to see the film “Bố già” with me this Sunday morning?”

Mary: “Yes, I’d love to.”

A. How about

B. Would you like 

C. Why don’t you

D. Let’s

20. Nam is talking to his classmate about visiting a local national park

Teacher: “Are you không tính tiền to go to Bu Gia Map national park this Saturday?”

Nam: “______”
A. Of course, but no. 

B. You’re welcome.

C. Where is the national park?

D. I’d love to but I have to look after my sister.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the mistake in each sentence

21. If the weather isn’t so bad, we could go to Cat Tien national park today.

Key: A

22. She is a kind woman. She has taken care of many abandon children in her house.

Key: C

PART III. READING (0.25 point/ each)

Read the passage, then choose the option A, B, C or D to best fits the blanks

BU GIA MAP NATIONAL PARK

Bu Gia Map national park is located (23) ______ the southern province of Binh Phuoc. It covers an area of 26,032 ha. This park is home to 105 mammal species, 246 bird species, and over 70 reptile species, including rare and endangered animals. The animal rescue, conservation and development centre at the Bu Gia Map National Park (24) ______ into the wild 25 animals so far this year. According to the park’s management board, those animals, (25) ______ were domesticated during captivity, have received medical and nutritional care, disease treatment and trained to restore their wild instincts before their release. (26) ______ its establishment in 2016, the centre has received 104 wild animals from forest rangers and locals in and outside the province. 85 individuals out of the total have been released into the wild, including rare animals that need prioritised protection such as the coolie, black-shanked douc langur, fishing cat, and white pheasant. The others are being cared for at the centre. The park’s forest (27) ______ department has also stopped many cases of poaching and trafficking of wild animals.

–(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 2 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)—

3. Đề số 3

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 10- TRƯỜNG THPT TRẦN QUỐC TUẤN- ĐỀ 03

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. a. present b. decrease c. increase d. mouse

2. a. aware b. family c. planet d. married

3. a. protect b. provide c. psychology d. party

4. a. equal b. women c. eliminate d. example

5. a. birth b. other c. youth d. think

Choose the correct answer.

1. Educated women are likely to get __________ jobs and become more important at home.

A. well-trained

B. well-paid

C. well-prepared

D. well-educated

2. Men are decision-makers and _________.

A. care-givers

B. bread-winners

C. trouble-makers

D. house-keepers

3. The woman you are engaged to is your _________.

A. fiancé

B. bridesmaid

C. match-maker

D. fiancée

4. Feng shui is basically _________ belief of “chi” and the flow of this energy in_________ universe.

A. a/ an

B. the/ X

C. a/ the

D. the/ the

5. One Chinese legend has it that the Jade Emperor asked for twelve representatives of the animal species on Earth to be brought to his _________ kingdom.

A. heaven

B. heavenly

C. sky

D. space

6. In Australia, on Mother’s Day, the second Sunday in May, children prepare and_________ their mothers ‘breakfast in bed’.

A. cook.

B. serve

C. display

D. present

Give the correct form.

–(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 3 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1 – d; 2 – a; 3 – c; 4 – a; 5 – a;

Choose the correct answer.

1 – B; 2 – B; 3 – D; 4 – D; 5 – B; 6 – B;

Give the correct form.

1. When we (arrive)……..arrived………, the food (already prepare)……….has been already prepared……

2. We (just/ tell) ……have just told………..by the police that we should go another way go be the road (resurface) ….is being resurfaced………..now.

3. According to the weather forecast, it (be) …….will be……….. rainy and cold tomorrow.

4. When we arrived, the train (leave)………..had left……………. the station already

5. If I (know) ……..knew……..who he was, I (ask) ……..would ask……….him to help me.

4. Đề số 4

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 10- TRƯỜNG THPT TRẦN QUỐC TUẤN- ĐỀ 04

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. passed

B. watched

C. played

D. washed

2. A. proud

B. about

C. around

D. would

3. A. market

B. depart

C. card

D. scare

4. A. entrance

B. paddy

C. bamboo

D. banyan

5. A. problem

B. love

C. box

D. hobby

II. Choose the best answer from the four options given ( marked A, B, C, D) to complete each sentence.

6. My house __________- in 1986.

A. is built

B. was building

C. was built

D. has been built

7. The doctor ______ me not to stay up too late at night.

A. advised

B. suggested

C. insisted

D. forced

8. Tomorrow we’ll go to Noi Bai Airport to meet Maryam, ___________ comes from Malaysia.

A. who

B. whom

C. whose

D. that

9. His house looks very large and beautiful. It is ________ house.

A. a seven-room

B. a seven-rooms

C. seven room

D. seven rooms

10. If you get up early, you _______ late.

A.weren’t

B. wouldn’t be

C. aren’t

D. won’t be

11. It’s very nóng today. I wish I ________ on the beach now.

A. am

B. was

C. were

D. had been

12. When he lived in the city, he ______to the theater twice a week.

A. uses to go

B. has gone

C. used to go

D. was going

13. My father asked us ___________too much time playing computer games.

A. not to spending

B. did not spend

C. not to spend

D. to not spend

14. Hoai can not remember the name of the restaurant _____ she ate her favorite roasted
duck.

A. which

B. whose

C. whom

D. where

15. If I were a flower, I____a sunflower.

A. was

B. were

C. will be

D. would be

16. Nobody went to the party, __________-?

A. does he

B. do they

C. didn’t they

D. did they

17. It is nearly 3 months ______ he visited his parents.

A. while

B. during

C. since

D. when

18. _________ population is another unpleasant result we have to solve.

A. Increased

B. Increasing

C. The increase

D. To increase

19. If we ________ enough time, we’ll study this exercise more carefully.

A. will have

B. have C. had

D. would

20. What would you do, if you ______ a UFO?

A. see

B. saw

C. would see

D. had seen

III. Identify the underlined word/ phrase (A or B, C, D) need correcting to become an exactone.

21. The picture (A) was painting (B) by (C) Michael last year (D).

22. There’s (A) the woman (B) who she (C) sold me (D) the handbag.

23. Mr. Smith (A) is going to buy (B) a new Japanese (C) car, doesn’t he (D)?

24. I met (A) a lot of interesting (B) people while (C )I was studying at (D) Ho Chi Minh City.

25. If (A) I were you (B) , I didn’t (C) buy that expensive (D) car.

IV. Read the following passage, then choose the correct answer to questions.

I went to Australia on a student program last year and I like to (26) _______ you about it. I was very (27)_______ when I knew I was going to Australia because I had never been there before. I didn’t think about the problems of speaking English (28)_______ I meet my host family. At first I couldn’t communicate with them because my English was so bad. All the five years I had been learning English wasn’t much used at all (29)_______ we didn’t have real practice at school. Even though my grammar was good, my pronunciation wasn’t. My problem is (30)_______ “l” and “r”. For example, Australian people often asked “What do you eat in Vietnam?” I wanted to tell them that we eat rice, but they didn’t understand when I said “We eat lice”…

26. A. say

B. tell

C. talk

D. speak

27. A. exciting

B. excites

C. excited

D. excite

28. A. after

B. until

C. when

D. while

29. A. although

B. even

C. because

D. so

30. A. pronuncing

B. speaking

C. reading

D. telling

V. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

31. People say that they bought this shop last year.

=> It is ____________________________________

32. “How much do you think it will cost?” he said to me.

=> He asked me __________________________

33. Mr.Brown’s team has lost the game. He looks very sad.

=> Mr. Brown whose___________________________

34. Do you know the man who sat next to me at Nam‟s birthday party last night?

=> You know_______________________________

35. It takes Minh 2 hours to do his homework every day.

=> Minh spends____________________________

36. We were late for school because of the heavy rain.

=> Because it___________________________

37. My mother used to make us clean the house.

=> We used _________________________

38. “I’m working in a restaurant, and don’t care much for it.” she said

She said _____________________

39. It’s two years since I last spoke to her.

I haven’t_______________________

40. Going swimming in the river in the summer is interesting.

It____________________________

VI. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Why we believe in astrology

People believe in astrology because it offers many desirable things such as information and assurance about the future.

Astrology claims that nothing in life is coincidental and everything that occurs to us happens for a particular reason. Astrology can provide us some good answers as to why these things happen to us and it can also predict them in advance. In this way, astrology actually helps people to understand the world around them much better.

As practiced today, astrology can work quite well. Most of the people who visit astrologers or read their horoscopes regularly end up feeling happy and satisfied. This does not mean that the astrologers have accurately predicted the individuals’ future based on their horoscope dates, but it means that having a horoscope explained can be actually a very fulfilling experience.

People enjoy reading their horoscope forecasts and this often leads to changes in personalities, behaviors and decision-making processes. Astrology can be a real lifesaver because it lets you know of the future obstacles and problems in advance. It is up to you whether you want to believe the advice and precautions suggested in a horoscope reading and save yourself from the pain without doing much.

Astrology takes into tài khoản two major aspects – our birth potential and the effects of the planets and the stars on our personal horoscope. It can help us choose the right career and education path for us, in order to make a good and successful life.

Last but not least, we believe in astrology because it’s about us. My horoscope is like a blueprint of my life that got created precisely at the time I was born. That means that my birth chart is as unique as my fingerprints are. Each planet’s placement in my horoscope can reveal a lot about my personality and destiny.

41. Astrology claims that nothing in life is happening by chance because _________.

A. everything that occurs to us happens for no particular reason

B. life can provide us some good reasons why these things happen to us

C. it can help us predict our life in advance

D. people can understand the world around them much better

42. After visiting astrologers, people often feel and satisfied because ___________.

A. having a horoscope explained can be a satisfied experience

B. they have had their future predicted accurately based on their horoscope dates

C. they have had astrologers read their horoscopes regularly

D. astrologers help them understand the world much better on their own

43. All of the following about astrology are correct EXCEPT that _________.

A. it lets you know of the future obstacles and problems in advance

B. you must believe the advice and precautions suggested in a horoscope reading

C. it considers our birth potential and the effects of the stars on our personal horoscope

D. it may help us make a good and successful life

44. All of us believe and enjoy in astrology because _________.

A. it can reveal our exact personality and destiny

B. we know how our horoscope to be formed at the beginning

C. our fingerprints make our birth chart unique in the horoscope

D. our horoscope reading is unique based on the planet’s position

45. The word “blueprint” in the last paragraph is closest in meaning to _________.

A. a design for a building

B. a description of something

C. a copy or print of something

D. a print of something in blue

VII. Put the correct preposition for the sentences below.

–(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 4 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1 – C; 2 – D; 3 – D; 4 – A; 5 – B;

II. Choose the best answer from the four options given ( marked A, B, C, D) to complete each sentence.

6 – C; 7 – A; 8 – A; 9 – A; 10 – D;

11 – C; 12 – C; 13 – C; 14 – D; 15 – D;

16 – D; 17 – C; 18 – B; 19 – B; 20 – B;

III. Identify the underlined word/ phrase (A or B, C, D) need correcting to become an exact one.

21 – B; 22 – C; 23 – D; 24 – D; 25 – C;

IV. Read the following passage, then choose the correct answer to questions.

26 – B; 27 – C; 28 – B; 29 – C; 30 – A;

V. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

31 – It is said that they bought this shop last year.

32 – He asked me how much I thought it would cost.

33 – Mr. Brown whose team has lost the game looks very sad.

34 – You know the man who sat next to me at Nam’s birthday party last night, don’t you?

35 – Minh spends 2 hours doing his homework every day.

36 – Because it rained heavily, we were late for school.

37 – We used to be made to clean the house by my mother.

38 – She said that she was working in a restaurant and didn’t care much for it.

39 – I haven’t spoken to her for two years.

40 – It is interesting to go swimming in the river in the summer.

VI. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

41 – C

42 – A

43 – B

44 – D

45 – B

VII. Put the correct preposition for the sentences below.

46. If you volunteer _____to_____ present about that cultural aspect, you will get a present ____from___ the teacher.

47. Rich people who are not educated are often looked ___down__ upon ___by___ other people.

48. He seems ___to___ have particular respect and admiration ____for____ learned people, and learning is considered more valuable than wealth and material success.

49. There is an increase ____in__ the number ___of___ Vietnamese women taking the roles ___of____ leaders ____in____ their organisations.

50. You need ___to____ perfect yourself ___in___ order to look ____for___ a perfect life partner.

5. Đề số 5

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 10- TRƯỜNG THPT TRẦN QUỐC TUẤN- ĐỀ 05

Choose the word whose underlined part has a different pronunciation from the others in each group

Question 1:

A. type

B. busy

C. happy

D. physic

Question 2:

A. music

B. discuss

C. communicate

D. human

Question 3:

A. match

B. jazz

C. passage

D. class

Question 4:

A. description

B. tradition

C. question

D. expression

Question 5:

A. folk

B. rock

C. strong

D. pop

Choose the word whose main stress is placed differently from the others in each group

Question 6:

A. human

B. solemn

C. whether

D. contain

Question 7:

A. important

B. musical

C. wonderful

D. telephone

Question 8:

A. beautiful

B. example

C. cinema

D. favorite

Question 9:

A. express

B. grammar

C. record

D. office

Question 10:

A. ballad

B. concert

C. enough

D. contest

Select the synonym of the following bold and underlined word in each sentence in the unit

Question 11: Discuss and match each type of music to a suitable description.

A. good

B. fitting

C. famous

D. pretty

Question 12: What’s modern music that is popular with young people?

A. recent

B. fresh

C. childish

D. adolescent

Question 13: Do you know what is a style of music with a strong and loud beat?

A. powerful

B. determined

C. keen

D. major

Question 14: Like reading, writing and speaking, music can express ideas, thoughts and feelings.

A. show

B. say

C. talk

D. speak

Question 15: Music can also help you to relax and feel rejuvenated.

A. strengthened

B. bettered

C. refreshed

D. recovered

Question 16: Music can help you beat a bad mood or maintain a good mood.

A. hold

B. support

C. repair

D. continue

Question 17: To feel rejuvenated, you should start with something serene and relaxing, then gradually change to something with faster tempo and stronger beats.

A. pleasant

B. cold

C. interesting

D. wonderful

Question 18: For example, you can play a ballad, then move on to something more energetic such as rock ’n’ roll.

A. forceful

B. healthy

C. strong

D. huge

Question 19: Quang Hung sometimes feels proud of his country, Viet Nam, when he hears the song.

A. interested in

B. delighted with

C. modest about

D. good at

Question 20: Discuss Quang Hung’s ideas about Van Cao’s music.

A. Say to

B. Tell about

C. Think of

D. Talk over

Choose the best answer A, B, C or D for each sentence

Question 21: It’s a school for _______ gifted children.

A. music

B. musician

C. musical

D. musically

Question 22: The rise in US interest rates caused the dollar to ______ against all the Asian currencies.

A. strength

B. strengthen

C. strong

D. strongly

Question 23: We were woken early by the sound of the birds _______.

A. song

B. sing

C. singer

D. singing

Question 24: The children were wearing traditional _______ costume.

A. national

B. nationalist

C. nationality

D. nationalize

Question 25: The mansion is set in 90 acres of beautiful, unspoilt _______.

A. country

B. countryman

C. countryside

D. countrywide

Question 26: We need to make the club _______ to a wider range of people.

A. attract

B. attractive

C. attraction

D. attractively

Question 27: What do I think of your purple shoes? Well, they’re certainly _______.

A. difference

B. different

C. differently

D. differential

Question 28: I read an interesting piece of _______ in the newspaper.

A. inform

B. information

C. informant

D. informational

Question 29: This sort of aggression is _______ behavior – people aren’t born that way.

A. learn

B. learned

C. learnt

D. learning

Question 30: Why do so many boys take _______ in torturing insects and small animals?

A. please

B. pleasing

C. pleasure

D. pleasant

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one:

–(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 5 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

Quenstion 1

Quenstion 2

Quenstion 3

Quenstion 4

Quenstion 5

A

B

D

C

A

Quenstion 6

Quenstion 7

Quenstion 8

Quenstion 9

Quenstion 10

D

A

B

A

C

Quenstion 11

Quenstion 12

Quenstion 13

Quenstion 14

Quenstion 15

B

D

A

A

C

Quenstion 16

Quenstion 17

Quenstion 18

Quenstion 19

Quenstion 20

D

A

A

B

D

Quenstion 21

Quenstion 22

Quenstion 23

Quenstion 24

Quenstion 25

D

B

D

A

C

Quenstion 26

Quenstion 27

Quenstion 28

Quenstion 29

Quenstion 30

B

B

B

B

C

Question 31: A new car is too expensive for the woman to buy.

Question 32: If no one else wants to make friends with him, I will write to him.

Question 33: That kind of food tastes really delicious.

Question 34: The thief was arrested by that policeman last week.

Question 35: He can hardly speak English.

Question 36: It is fun to play football on a rainy day.

Question 37: I think we should invite him to our meeting.

Question 38: They are not old enough to watch this film.

Question 39: Would you like to go to our party this weekend?

Question 40: Michael Jackson sings wonderfully.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trần Quốc Tuấn. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong kì thi sắp tới.

Quy tắc nhấn trọng âm từ, trọng âm câu trong Tiếng Anh

24

Tổng hợp bài tập phân loại từ theo vị trí và cách cấu tạo từ vựng trong Tiếng Anh

68

Tổng hợp các dạng câu phủ định thường gặp trong Tiếng Anh

35

Lý thuyết và bài tập cách thành lập từ trong Tiếng Anh

75

Bài tập về tín hiệu nhận diện các thì

34

Bài tập Unit 8 Tiếng Anh 10 Thí điểm

82

[rule_2_plain]

#Bộ #đề #thi #giữa #HK2 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #năm #Trường #THPT #Trần #Quốc #Tuấn


  • Tổng hợp: Thư Viện Hỏi Đáp
  • Nguồn: https://hoc247.net/tu-lieu/bo-5-de-thi-giua-hk2-mon-tieng-anh-10-co-dap-an-nam-2021-2022-truong-thpt-tran-quoc-tuan-doc36796.html
Back to top button