Giáo Dục

Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Khuyến

Nhằm đánh giá năng lá»±c và khả năng ôn tập, ghi nhớ kiến thức; Ban Biên tập Thư Viện Hỏi Đáp xin gá»­i đến quý thầy, cô giáo và các sÄ© tá»­ lớp 12 nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Khuyến. Hi vọng tài liệu sẽ có ích với các em.

Chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT NGUYỄN KHUYẾN

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 2 NĂM HỌC 2021-2022

MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài: 45 phút)

1. Đề số 1

Find out the word whose underlined part is pronounced differently from the three others. Identify your answer by circling the corresponding letter A, B, C or D.

1. A. elish

B. chae

C. sile

D. morni

2. A. maine

B. ange

C. teaer

D. oose

3. A. grde

B. grt

C. snky

D. embrce

Choose the word that has stress pattern different from that of the other words. Identify your answer by circling the corresponding letter A, B, C or D.

4. A. embrace

B. celebrate

C. affect

D. protect

5. A. anniversary

B. attitude

C. constancy

D. loyalty

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

6. Friendship is a two-side …………………; it lives by give-and-take.

A. affair       B. event       C. way       D. aspect

7. What made you more interested ……………….. learning English?

A. with       B. to       C. on       D. in

8. Jack’s mother ……………….. a birthday cake with seventeen lighted candles on it.

A. brought out       B. showed on       C. turned up       D. took over

9. These anniversaries mark the milestones of a happy and lasting relationship between married couples.

A. signs       B. achievements       C. landmarks       D. progresses

10. Rosa and Luis are happy to be ………………….. for their golden anniversary.

A. about       B. around       C. thorough       D. together

11. There are lots of TV Christmas …………… for children this year.

A. specialties        B. specially       C. specials       D. specialized

12. A lots of foods and drinks will be served ………………….. the party.

A. in        B. at       C. for        D. with

13. The anniversary of the founding of the charity falls …………. 12th November.

A. in        B. on       C. at       D. to

14. When they get together, all they talk ………………….. is football.

A. to        B. with       C. about       D. on

15. They’re having a party in ………………….. of his 84th birthday.

A. ceremony       B. honor       C. memory       D. celebration

16. When they finished singing, Lisa ………………….. the candles on the cake.

A. turned off        B. blew out        C. cleared up       D. brought out

17. It’s possible ………………….. a train across Canada.

A. to take       B. take       C. taking       D. to be take

18. I felt my face burning with ……………………

A. confidence       B. enthusiasm       C. embarrassment       D. pleasure

19. I was delighted………………… my old friends again.

A. to see        B. seeing       C. seen       D. to be seen

20. He tried his best to make his birthday party more ………………….

A. enjoying       B. enjoyment       C. enjoyed       D. enjoyable

21. Jane …………….any dinner. She had eaten already.

A. wanted       B. was wanting       C. didn’t want       D. not want

22. I enjoy………….busy. I don’t like it when there is nothing to do.

A. to being       B. be       C. to be       D. being

23. Teenagers often have their…………… who they admire very much.

A. images       B. admirers       C. ideals       D. idols

24. When I …………in Paris, I spent three hours a day traveling to and from work.

A. living       B. was living       C. live       D. to live

25. I expected ………………………….to the party, but I wasn’t.

A. to invite       B. be invited       C. to be invited       D. to invited

26. Thank you for a lovely evening? – …………

A. Cheer!

B. Thanks

C. You are welcome!

D. Have a good day!

27. A: “…………going on a picnic this weekend ?” – B: “That’s great !”

A. How about

B. Why don’t we

C. Let’s

D. Would you like

28. Tom: “How did you get there ?” – John: “………………”

A. The train is so crowded

B. I came there by train

C. I came there last night

D. Is it far from there ?

29. I remembered ______ up in that house with my brothers and sisters.

A. to growing       B. growing       C. grow       D. to grow

30. â€“ Kevin: “Do you mind if I smoke?” – David: “_______”

A. Well, I’d rather you didn’t.

B. I’d rather stop smoking.

C. It’s a pleasure.

D. What a pleasant surprise!

Choose the most suitable options to complete the passage

My village was a place (31)_______ farmers worked on their land, growing rice, potatoes, and maize. The farmers worked hard on the fields from early morning until late in the afternoon. (32)_______ they tried their best, they couldn’t make ends meet.

In the last few years, my village (33)_______ dramatically. With the help of a project to help poor farmers, the farmers in the village can (34)_______ money from the bank to (35)_______ more cows , pigs and chicken. The dull atmosphere has been replaced by the exciting one.

31. A. which

B. where

C. when

D. that

32. A. Because

B. Although

C. As

D. In spite of

33. A. has changed

B. is changed

C. was changed

D. changes

34. A. borrow

B. take

C. hold

D. lend

35. A. rise

B. raise

C. improve

D. develop

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

1B

2A

3C

4B

5A

6A

7D

8A

9C

10D

11C

12B

13B

14C

15D

16B

17A

18C

19A

20D

21C

22D

23D

24B

25C

26C

27A

28B

29B

30A

31B

32B

33A

34A

35B

2. Đề số 2

ĐỀ THI GIá»®A HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 11- TRƯỜNG THPT NGUYỄN KHUYẾN– ĐỀ 02

Choose the word that has the letter (s) pronounced differently from the others.

Câu 1: A. teaer

B. oose

C. ange

D. maine

Câu 2: A. ncertain

B. nmber

C. trst

D. mtual

Câu 3: A. turn

B. notic

C. look

D. help

Câu 4: A. ion

B. estaurant

C. paent

D. celebate

Câu 5: A. onest

B. appy

C. our

D. veicle

Choose the one word or phrase – A, B, C or D – that best completes the sentence or substitutes for the underlined word or phrase.

Câu 6: She’s made friends _______ a little girl who lives next door.

A. of       B. by       C. with       D. to

Câu 7: Your friendship should be based on _______ trust.

A. blind       B. fragile       C. mutual       D. basic

Câu 8: _______ anniversary is the day exactly 50 years after a marriage, often celebrated with a party.

A. Silver       B. Copper       C. Diamond       D. Golden

Câu 9: Smoking _______ bad for our health, so my father _______ three years ago.

A. is/ stopped to smoke

B. was/ stopped smoking

C. is/ stopped smoking

D. is/ has stopped smoking

Câu 10: They let their children _______ up late at weekends.

A. to stay       B. stayed       C. staying       D. stay

Câu 11: I don’t like that man. There is a sneaky look on his face.

A. humorous       B. dishonest       C. furious       D. guilty

Câu 12: When I arrived at the railway station, he had got _______ the train to Hanoi.

A. to       B. in       C. on       D. off

Câu 13: The children seem to be totally _______ of working quietly by themselves.

A. unable       B. not able       C. impossible       D. incapable

Câu 14: By the time Jack came with help, we _______ the work.

A. finished       B. had finished        C. finish       D. have finished

Câu 15: The newlywed _______ spent their honeymoon in Hawaii.

A. pair       B. two       C. double        D. couple

Câu 16: A friend of mine phoned _______ me to a party.

A. to invite       B. inviting       C. for invite       D. for inviting

Câu 17: Up to now, they have not made a _______ whether they will go or not.

A. decide       B. decision       C. decisive       D. decidedly

Câu 18: It is not worth _______ that computer. You had better _______ a new one.

A. for repairing/ bought

B. repairing/ buy

C. to repair/ buying

D. to repair/ to buy

Câu 19: I believe that everyone has had _______ experiences in life.

A. memorable       B. changeable       C. acceptable       D. observable

Câu 20: The little boy hopes _______ to Disneyland Park on his birthday.

A. to be taken       B. taking       C. to take       D. being taken

Identify the one underlined word or phrase – A, B, C or D – that must be changed for the sentence to be correct.

Câu 21: I’m delighted hearing that you have made much progress in your study recently.

A. in       B. hearing       C. have made       D. much

Câu 22: Although Mai’s family is not rich, but they are very kind to people who live nearby.

A. is       B. to       C. Mai’s family       D. but

Câu 23: I’d like him going to a university, but I can’t make him go.

A. going       B. can’t make       C. a university       D. go

Câu 24: When I arrived at the station, John has waited for me for an hour.

A. for       B. has waited       C. at       D. me

Câu 25: Does your brother mind calling at home if his patients need his help?

A. his help       B. if       C. calling       D. Does

Choose the one option – A, B, C or D – that best fits each of the num¬bered blank.

If you are invited to someone’s house for dinner in the United States, you should (26)_______ a gift, such as a bunch of flowers or a box of chocolates. If you give your host a wrapped gift, he/ she may open it in front of you. Opening a present in front of the gift-giver is considered polite. It shows that the host is excited (27)_______ receiving the gift and wants to show his/her appreciation to you immediately. Even if the host doesn’t like it, he/ she will tell a “(28)_______ lie” and say how much they like the gift to prevent the guest from feeling bad. If your host asks you to arrive at a particular time, you should not arrive (29)_______ on time or earlier than the expected time, because this is considered to be potentially inconvenient and therefore rude, as the host may not (30)_______ ready.

–(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 2 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

1D

2D

3A

4A

5B

6C

7C

8D

9C

10D

11B

12C

13D

14B

15D

16A

17B

18B

19A

20A

21B

22D

23A

24B

25C

26B

27A

28A

29C

30B

3. Đề số 3

ĐỀ THI GIá»®A HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 11- TRƯỜNG THPT NGUYỄN KHUYẾN– ĐỀ 03

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 1. Brian wants to borrow Andrew’s cellphone for a while.

Brian: “Do you mind if I use your cellphone for a while?”

– Andrew: “__________.”

A. You can say that again.

B. Certainly, it’s true.

C. Not at all. Feel không lấy phí.

D. Yes, you can use it.

Question 2. Alice and Sarah are talking about their study at school.

Alice: “I think that your study result is much better.”

– Sarah: “___________.”

A. No, thanks. I can do it.

B. You’ve got t be kidding. I think it’s bad.

C. Yes, please. Just a little.

D. Thank you. I’d love to.

Pick out the word that has the primary stress different from that of the other words.

Question 3. A. determine  B. cultural     C. informal       D. tradition

Question 4. A. person       B. signal       C. instance       D. attract

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions

Question 5.  vacationers can’t stand  in  cars or  in dirty hotel rooms.

       A        B        C        D

Question 6.  country has  traditions,  have existed  centuries.

       A        B        C        D

Question 7. The  news  newspapers  what people are talking  this morning.

       A       B        C       D

Choose the most suitable words or phrases to fill in the blanks.

Question 8. We’d better ________ early so as to avoid the heavy traffic.

A. Set off       B. go about       C. come apart       D. take up

Question 9. When you come out of the lift, you will see 2 doors, a red one and a blue one. My door is ________ blue.

A. An       B. 0       C. a       D. the

Question 10. By the end of next year, Geogre __________ Japanese for 2 months.

A. Has learnt       B. would learn       C. will have learnt       D. will learn

Question 11. Because I was short ________ money to buy a book yesterday, I had to borrow some from my friend.

A. On       B. of       C. at       D. in

Question 12. The suspect is believed _________ by the police some days ago.

A. Having released       C. to be released

B. To have been released       D. to being released

Question 13. In American culture, people avoid asking someone about age, ________, and salary because this is considered impolite.

A. Marry       B. married       C. marrying       D. marriage

Question 14. My sister is _______ seafood, so she never tries these delicious dishes.

A. Allergic to       B. tired of       C. keen on       D. preferable

Question 15. The policeman wanted to know where he _________.

A. Was night before       C. was last night

B. Had been the previous night       D. had been the last night

Question 16. Many plants and animals are now under threat of ___________.

A. Expression       B. explusion       C. extinction       D. extension

Question 17. Learning English isn’t so difficult once you ____________.

A. Get down to it       B. get on it       C. get down with it       D. get off it

Question 18. It never __________ his mind that his dishonesty would be discovered.

A. Crossed       B. came       C. spunk       D. passed

Question 19. It was one of ______ I’ve ever seen.

A. The most boring film       C. most boring films

B. The film more borings       D. the more boring films

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

Question 20. A. balnce       B. bke       C. brve       D. sttion

Question 21. A. book       B. end       C. match       D. push

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. Think about the interviewer’s  because they may help you prepare better when you are called for the next job interview.

A. Remarks       B. compliments       C. characters       D. behaviours

Question 23. Life on Earth is  fast and will continue to do so unless urgent action is taken.

A. Polluting       B. destroying       C. vanishing       D. damaging

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 24. Sorry, I can’t come to your party. I am snowed under with work at the moment.

A. Interested in       B. busy with       C. relexed about       D. không lấy phí from

Question 25. The consequences of the typhoon were disatrous due to the lack of effective measures.

A. Meaningful       B. beneficial       C. excited       D. damaging

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning.

Question 26. â€œWould you like a cup of coffee?” he said.

A. He asked me if I would like a cup of coffee.

B. He offered me a cup of coffee.

C. He wondered if I would like a cup of coffee.

D. He wanted me to drink a cup of coffee.

Question 27. Mary lost her ticket. She didn’t go to the concert.

A. If Mary hadn’t lost her ticket, she would go to the concert.

B. Hadn’t Mary lost her ticket, she would have gone to the concert.

C. If Mary had lost her ticket, she would have gone to the concert.

D. Had Mary not lost her ticket, she would have gone to the concert.

Question 28. It is certain that he didn’t finish his homework last night because he spent all night playing computer games.

A. He shouldn’t have finished his homework last night because he spent all night playing computer games.

B. He needn’t have finished his homework last night because he spent all night playing computer games.

C. He mustn’t have finished his homework last night because he spent all night playing computer games.

D. He can’t have finished his homework last night because he spent all night playing computer games.

Question 29. The new retaurant looks good. However, it seems to have few customers.

A. If it had a few more customers, the new restaurant would look better.

B. The new restaurant would have more customers if it looked better.

C. In order to get more business, the new restaurant should improve its appearance.

D. However good the new restaurant looks, it doesn’t appear to attract many customers.

Question 30. She suddenly left the job. We were all surprised at this.

A. As we were all surprised, she suddenly left the job.

B. Although she suddenly left the job, we weren’t all surprised.

C. She suddenly left the job in order to surprise us all.

D. That she suddenly left the job surprised us all.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks.

During the last 400 years, most scientists have (31)_______ on mathematics for the development of their inventions or discoveries. However, one great British scientist, Michael Faraday, did not make (32)_______ of mathematics. Faraday, the son of a poor blacksmith, was born in London in 1791 and had no education beyond reading and writing.

In 1812, Faraday was hired as a bottle washer by the great chemist Humphrey Davy. Later, Faraday became a greater scientist than Davy, making the last years of Davy’s life embittered (33)________ jealousy. Faraday made the first electric motor in 1821, a device that used electricity to produce movement. Then Faraday became interested in the relationship between electricity and magnetism. In 1831, he (34)_________ that when a magnet is moved near a wire, electricity flows in the wire. With this discovery, he produced a machine for making electricity called dynamo. Faraday then went on to show how electricity affects chemical substances.

Because Faraday believed that money should be given to the poor, when he grew old, he was very poor. However, Queen Victoria (35)________ him for his discoveries by giving him a stipend and a house. He died in 1867.

–(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 3 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

1C

2B

3B

4D

5D

6C

7C

8A

9D

10C

11B

12C

13D

14A

15B

16C

17C

18A

19A

20A

21B

22A

23C

24D

25B

26B

27D

28D

29D

30D

31C

32B

33D

34C

35A

4. Đề số 4

ĐỀ THI GIá»®A HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 11- TRƯỜNG THPT NGUYỄN KHUYẾN– ĐỀ 04

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions.

Question 1. Everyone is hoping and praying that  peace will eventually come to the area.

A. durable       B. ongoing       C. temporary       D. enduring

Question 2. Before you begin the exam paper, always read the  carefully.

A. orders       B. answers       C. rules       D. direction

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 3. Last year, ABBA made a ____ of seberal million crowns.

A. win       B. gain       C. salary       D. profit

Question 4. If you like asking, there‟s a ski ____ under an hour‟s driving from Madrid.

A. resort       B. station       C. place       D. port

Question 5. He’s very ____ about his private life. He’s goy no secrets.

A. trustworthy       B. direct       C. open       D. sincere

Question 6. Even though they don’t agree with what‟s happening, they’re too ____ to protest.

A. apathetic       B. subdued       C. quiet       D. outgoing

Question 7. Though I didn’t want my son to leave home since he was twenty- one, there was nothing I could do to ____ it.

A. hinder       B. resist       C. prevent       D. cease

Question 8. She noticed _______ away from the house.

A. him to run       B. him running       C. his running       D. him run

Question 9. George has ____; he loves cakes, chocolate, ice- cream- anything which is sweet.

A. a sweet mouth       B. sweet lips        C. a sweet tooth       D. a sweet tongue

Question 10. She’s so _______; you really have to watch you say or she’ll walk out of the room.

A. high and dry       B. prim and proper       C. rough and ready       D. sick and tired

Question 11. You’ve all ________ the point. The film itself is not racist – it simply tries to make us question our own often racist attitude.

A. mistaken       B. misunderstood       C. missed       D. lost

Question 12. ________ one or more units of living substance called protoplasm.

A. Although all living things that consist of

B. All living things consisting of

C. All living things consist of

D. In all living things consisting of

Question 13. The production of tin ore in the United States is relatively insignificant, ____ less than one hundred tons annually.

A. amount to       B. in the amount       C. amount to it       D. to the amount of

Question 14. It all happened so quickly, one minute I was making chips and the next the whole kitchen was ____ fire!

A. at       B. on       C. by       D. in

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks from 15 to 19

About 50 or so kinds modern plastic are made from oil, gas, or coal-non-renewable natural resources. We (15)______ well over three million tons of the stuff in Japan each year and, sooner or later, most of it is thrown away .A high proportion of our animal consumption is in the (16)________ of packaging and this constitutes about seven percent by weight, of our domestic (17)________. Almost all of it can be recycled, but very little of it is, though the plastic recycling industry is growing fast. The plastics themselves are extremely energy – rich – they have a higher calorific (18)_________ than coal and one methodn of “recovery” strongly (19)__________ by plastic manufacturers if the conversion of waste plastic into a fuel.

Question 15. A. consign

B. import

C. consume

D. remove

Question 16. A. form

B. way

C. type

D. kind

Question 17. A. goods

B. refuse

C. rubble

D. requirements

Question 18. A. effect

B. degree

C. value

D. demand

Question 19. A. argued

B. presented

C. desired

D. favored

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 20 to 25.

FIRST TIME IN THE AIR

When John Mills was going to fly in an aeroplane for the first time, he was frightened. He did not like the idea of being thousands of feet up in the air. “I also didn’t like the fact that I wouldn’t be in control,” says John. “I’m a terrible passenger in the car. When somebody else is driving, I tell them what to so. It drives everybody crazy.”

However John couldn’t avoid flying any longer. It was the only way he could visit his grandchildren in Canada.

“I had made up my mind that I was going to do it, I couldn’t let my son, his wife and their three children travel all the way here to visit me. It would be so expensive for them and I know Tom’s business isn‟t doing so well at the moment – it would also be tiring for the children – it’s a nine-hour flight!” he says.

To get ready for the flight John did lots of reading about aeroplanes. When he booked his seat, he was told that he would be flying on a Boeing 747, which is better known as a jumbo jet. “I needed to know as much as possible before getting in that plane. I suppose it was a way of making myself feel better. The Boeing 747 is the largest passenger aircraft in the world at the moment. The first one flew on February 9th 1969 in the USA. It can carry up to 524 passengers and 3.400 pieces of luggage. The fuel for aeroplanes is kept in the wings and the 747’s wings are so big that they can carry enough fuel for an average car to be able to travel 16,000 kilometres a year for 70 years. Isn‟t that unbelievable? Even though I had discovered all this very interesting information about the jumbo, when I saw it for the first time, just before I was going to travel to Canada, I still couldn‟t believe that something so enormous was going to get up in the air and fly. I was even more impressed when I saw how big it was inside with hundreds of people!”

The biggest surprise of all for John was the flight itself. “The take-off itself was much smoother than I expected although I was still quite scared until we were in the air. In the end, I managed to relax, enjoy the food and watch one of the movies and the view from the window was spectacular. I even managed to sleep for a while!

Of course,” continues John, “the best reward of all was when I arrived in Canada and saw my son and his family, particularly my beautiful grandchildren. Suddenly, I felt so silly about all the years when I couldn‟t even think of getting on a plane. I had let my fear of living stop me from seeing the people I love most in the world. I can visit my son and family as often as I like now!”

Question 20. Why did John Mills fly in an aeroplane?

A. He wanted to go on holiday

B. He wanted to try it.

C. He wanted to see his family

D. He had to travel on business.

Question 21. Why did John read about aeroplane?

A. He wanted to know how they work.

B. It was his hobby.

C. It made him feel safer.

D. He had found a book on them.

Question 22. What happened when he saw the jumbo jet for the first time?

A. He felt much safer.

B. He liked the shape of it.

C. He couldn’t believe how big it was.  

D. He thought the wings were very small.

Question 23. How did John feel when the aeroplane was taking off?

A. excited       B. happy       C. sad       D. frightened

Question 24. What surprised John most about the flight?

A. that he liked the food.

B. that he was able to sleep

C. that there was a movie being shown

D. that the view was good

Question 25. How did John feel about his fears in the end?

A. He thought he had wasted time being afraid.

B. He realized it was okay to be afraid.

C. He hoped his grandchildren weren‟t afraid of flying.

D. He realized that being afraid kept him safe.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 26. The traffic is so heavy. It will take us at least an hour to get there.

A. Unless the traffic is heavy, it will take us at least an hour to get there.

B. As the traffic is so heavy, it will take us at least an hour to get there,

C. The traffic was so heavy that it took us an hour to get there.

D. We will spend more than an hour to get there to avoid heavy traffic.

Question 27. There were no poor performance. Moreover, that of the Russian dancers was certainly the best.

A. The best performance was the one of the Russians while some of the others were poor.

B. The Russian dancers were well- worth watching but the others weren‟t.

C. All the dancers but the Russian performed poorly.

D. They all danced well, but the Russian did the best.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

Question 28: A. rhetoric       B. dynamic       C. climatic       D. phonetic

Question 29: A. medieval       B. malarial       C. mediocre       D. magnificent

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 30: A. mment       B. mnument       C. slgan       D. qutient

Question 31: A. boer       B. wory       C. weaer       D. wealy

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable answer to complete each of the following exchanges.

Question 32. – Anne: “ Fancy a bite to eat?” – Barbara: “_____”

A. No thanks, I‟ve just had some.

B. No thanks, I‟ve just had something.

C. No thanks, I‟m not neatly very thirsty.

D. No thanks, I‟m trying to give up.

Question 33. – Receptionist: “ Good morning.” – Chris: “ Good morning. I‟ve come to ____ Mrs. Dabria.”

A. see

B. visit

C. do business with

D. hold a talk with

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

–(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 4 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

1D

2D

3D

4A

5C

6A

7C

8B

9C

10B

11C

12C

13D

14B

15B

16A

17B

18C

19D

20C

21A

22C

23D

24B

25A

26B

27D

28A

29C

30B

31D

32B

33B

34B

35C

5. Đề số 5

ĐỀ THI GIá»®A HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 11- TRƯỜNG THPT NGUYỄN KHUYẾN– ĐỀ 05

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrases that best fits each of the numbered blanks.

Children in the Netherlands must be at least four years old to (1)_______ primary education. Almost all 4-year-olds (99.3%) in the country indeed attend primary school, (2)________ this is not compulsory until children reach the age of. Primary school is không lấy phí of charge. In most schools, children are grouped by age in mixed ability classes, with one teacher for all subjects. Primary school consists of 8 groups, thus schooling (3)_______ for 8 years. During the first two years, which is also called kindergarten, children receive an average of 22 hours of (4)______, during the last 6 years children receive an average of 25 hours per week. Schools are open 5 days a week, but children are không lấy phí on Wednesday afternoon. At the end of primary school, or in group 8, schools advice on secondary school choice. Most schools use a national test to support this advice, for instance the ′Citotoets’, a test (5)_______ by the Central Institute for Test development.

Question 1. A. afford

B. enter

C. come

D. run

Question 2. A. although

B. despite

C. inspite

D. due to

Question 3. A. spends

B. lasts

C. lengthens

D. takes

Question 4. A. educate

B. educative

C. educator

D. education

Question 5. A. develop

B. to develop

C. developed

D. developing

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Preparation is a  to a successful interview. Does the idea of going to a job interview make you feel a little nervous? Many people find  is the hardest part of the employing process. But it is not really true. The more you prepare and practice, the more comfortable you will feel. You should find out as much as possible about the company before you go to the interview. Understand the products that they produce and the services that they provide . It is also good to know who the customers are and who the major competitors are. Practice makes perfect. It will also make you feel more confident and relaxed. So, practice your answers to common. Make a list of questions to ask, too. Almost all interviewers will ask if you have . This is a great opportunity for you to show your keenness, enthusiasm, and knowledge.

Make a great impression . The interview is your chance to show that you are the best person for the job. Your application or resume has already exhibited that you are qualified. Now it is up to you to show how your skills and experience match this position and this company. The employer will be looking and listening to determine if you are a good fit. He site will be looking for a number of different qualities, in addition to the skills that you possess. To make the best impression, dress appropriately; express your strengths; arrive early, by about 10 – 15 minutes; be enthusiastic; shake hands firmly; be an active listener; sit up straight and maintain eye contact; and ask.

After the interview, follow up with a thank-you note. This is a chance for you to restate your interest and how you can benefit the company. Your best bet is to by to time it so that the note gets there before the hiring: decision is made. You should also follow up with a phone call if you do not hear back from the employer within the specified time.

Question 6. The pronoun “it” refers to ________.

A. the job        B. the interview       C. the interviewer       D. the preparation

Question 7. What does the writer advise you to practice?

A. Asking and answering questions related to the job.

B. Making products that the company produces.

C. Providing services that the company serves.

D. Meeting some customers and competitors.

Question 8. Which should not be shown during your interview?

A. Punctuality

B. A firm hand shaking

C. Being properly-dressed

D. Weaknesses

Question 9. What shouldn’t you do to make the best impession?

A. listen actively       B. a firm hand shaking

C. being properly-dressed       D. weakness

Question 10. What does the employer look at to determine whether you are a good fit besides qualification?

A. experience       B. skills       C. qualities       D. all of them

Question 11. You can show your qualifications in the _________.

A. dressing style and punctuality

B. competing with the competitors

C. resume and letter of application

D. eye contact with the interviewer

Question 12. The word “key” is closest in meaning to _________.

A. unnessesary       B. important       C. unessential       D. properly

Question 13. Which is not included in the writer’s advice?

A. You should not communicate with the interviewer after the interview.

B. You should make the best impression in the interview.

C. You should write a note to say thanks to the interviewer after the interview.

D. You should telephone the interviewer for any information after the interview.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

University Entrance Examination is very important to Vietnamese students. High school graduates have to take it and get high results to be admitted to universities. The pressure on the candidates remains very high despite the measures that have been taken to reduce the heat around these exams, since securing a place in a state university is considered a major step towards a successful career for young people, especially those from rural areas or disadvantaged families. In the year 2004, it was estimated that nearly 1 million Vietnamese students took the University Entrance Examination, but on average only 1 out of 5 candidates succeeded. Normally, candidates take 3 exam subjects, and each lasts 180 minutes for the fixed group of subjects they choose. There are 4 fixed groups of subjects: Group A: Mathematics, Physics, and Chemistry; Group B: Mathematics, Chemistry and Biology; Group C: Literature, History, and Geography; Group D: Literature, Foreign Language, and Mathematics.

In addition to universities, there are community colleges, art and technology institutes, professional secondary schools, and vocational schools which offer degrees or certificates from a-few-month to 2-year courses.

According to Vietnam’s Ministry of Education and Training, there are currently 23 non-public universities, accounting for 11% of the total number of universities. These non-public universities are currently training 119,464 students or 11.7% of the total number of students. The government is planning to increase the number of non-public universities to 30% by 2007.

Question 14. University Entrance Examination in Vietnam is very _________.

A. interesting        B. stressful       C. không lấy phí        D. easy

Question 15. The word “those” refers to _________.

A. exam subjects

B. young people

C. universities

D. examinations

Question 16. In 2004, the proportion of the students who got success in University Entrance Examination was about _________ percent.

A. 5       B. 10        C. 20       D. 50

Question 17. Which sentence refers to the University Entrance Examination in Vietnam?

A. Students find it easy to get success in the University Entrance Examination.

B. Maths is compulsory in the University Entrance Examination.

C. Students are not allowed to choose their exam subjects.

D. There are four fixed groups of exam subjects for students to choose.

Question 18. The word “non-public” can be replaced by ________.

A. state       B. goverment       C. dependent       D. private

Question 19. Which sentence is NOT true to the passage?

A. Getting admitted to universities is very important for young people to achieve success in their job.

B. High school graduates don’t have to take any exam in order to get a place in a university

C. It takes more than 2 years to complete vocational courses.

D. More than 1 million VNese students took the University Entrance Exam in 2004.

Question 20. According to the passage ________.

A. the Vietnamese government will close all non-public universities by next year.

B. the Vietnamese government does not appreciate non-public universities

C. the Vietnamese government encourages the establishing of non-public universities.

D. Vietnamese students have no alternative to continue their higher study besides universities.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21. The situation seems to be changing minute by minute.

A. from time to time       B. time after time       C. again and again       D. very rapidly

Question 22. Now I understand why you moved out of that house.

A. I am surprised       B. it frustrates me       C. I am intrigued       D. it makes sense to me

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 23. In my judgement,  Hem is  physicist  the scientists of the SEA region.

Question 24.  that  robots will  things such as cooking.

Question 25. Passengers  to  the gate fifteen minutes   time.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 26. Unlike the other Asian states, Singapore has ________ raw materials.

A. Hardly any       B. any hardly       C. hardly no       D. hardly some

Question 27. They are conducting a wide _________ of surveys throughout VN.

A. Collection       B. range       C. selection       D. group

Question 28. What do you mean, he’s watching television? He’s ________ to be washing the car.

A. Supposed       B. hoped       C. expected       D. thought

Question 29. Dick tried to place the _______ on others for his mistakes.

A. Blame       B. denial       C. complaint       D. hurt

Question 30. It _______ out that the major had brided several councils to vote for him.

A. Resulted       B. pointed       C. broke       D. turned

–(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 5 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

1B

2A

3B

4D

5C

6B

7A

8D

9D

10D

11C

12B

13A

14B

15B

16C

17D

18D

19D

20C

21D

22D

23A

24C

25B

26A

27B

28D

29B

30D

31A

32A

33B

34B

35A

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Khuyến. Äá»ƒ xem toàn bộ nội dung các em chọn chức năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong kì thi sắp tới.

.


Thông tin thêm

Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Khuyến

[rule_3_plain]

Nhằm đánh giá năng lá»±c và khả năng ôn tập, ghi nhớ kiến thức; Ban Biên tập Thư Viện Hỏi Đáp xin gá»­i đến quý thầy, cô giáo và các sÄ© tá»­ lớp 12 nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Khuyến. Hi vọng tài liệu sẽ có ích với các em.

Chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT NGUYỄN KHUYẾN

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 2 NĂM HỌC 2021-2022

MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài: 45 phút)

1. Đề số 1

Find out the word whose underlined part is pronounced differently from the three others. Identify your answer by circling the corresponding letter A, B, C or D.

1. A. english

B. change

C. single

D. morning

2. A. machine

B. change

C. teacher

D. choose

3. A. grade

B. great

C. sneaky

D. embrace

Choose the word that has stress pattern different from that of the other words. Identify your answer by circling the corresponding letter A, B, C or D.

4. A. embrace

B. celebrate

C. affect

D. protect

5. A. anniversary

B. attitude

C. constancy

D. loyalty

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

6. Friendship is a two-side …………………; it lives by give-and-take.

A. affair       B. event       C. way       D. aspect

7. What made you more interested ……………….. learning English?

A. with       B. to       C. on       D. in

8. Jack’s mother ……………….. a birthday cake with seventeen lighted candles on it.

A. brought out       B. showed on       C. turned up       D. took over

9. These anniversaries mark the milestones of a happy and lasting relationship between married couples.

A. signs       B. achievements       C. landmarks       D. progresses

10. Rosa and Luis are happy to be ………………….. for their golden anniversary.

A. about       B. around       C. thorough       D. together

11. There are lots of TV Christmas …………… for children this year.

A. specialties        B. specially       C. specials       D. specialized

12. A lots of foods and drinks will be served ………………….. the party.

A. in        B. at       C. for        D. with

13. The anniversary of the founding of the charity falls …………. 12th November.

A. in        B. on       C. at       D. to

14. When they get together, all they talk ………………….. is football.

A. to        B. with       C. about       D. on

15. They’re having a party in ………………….. of his 84th birthday.

A. ceremony       B. honor       C. memory       D. celebration

16. When they finished singing, Lisa ………………….. the candles on the cake.

A. turned off        B. blew out        C. cleared up       D. brought out

17. It’s possible ………………….. a train across Canada.

A. to take       B. take       C. taking       D. to be take

18. I felt my face burning with ……………………

A. confidence       B. enthusiasm       C. embarrassment       D. pleasure

19. I was delighted………………… my old friends again.

A. to see        B. seeing       C. seen       D. to be seen

20. He tried his best to make his birthday party more ………………….

A. enjoying       B. enjoyment       C. enjoyed       D. enjoyable

21. Jane …………….any dinner. She had eaten already.

A. wanted       B. was wanting       C. didn’t want       D. not want

22. I enjoy………….busy. I don’t like it when there is nothing to do.

A. to being       B. be       C. to be       D. being

23. Teenagers often have their…………… who they admire very much.

A. images       B. admirers       C. ideals       D. idols

24. When I …………in Paris, I spent three hours a day traveling to and from work.

A. living       B. was living       C. live       D. to live

25. I expected ………………………….to the party, but I wasn’t.

A. to invite       B. be invited       C. to be invited       D. to invited

26. Thank you for a lovely evening? – …………

A. Cheer!

B. Thanks

C. You are welcome!

D. Have a good day!

27. A: “…………going on a picnic this weekend ?” – B: “That’s great !”

A. How about

B. Why don’t we

C. Let’s

D. Would you like

28. Tom: “How did you get there ?” – John: “………………”

A. The train is so crowded

B. I came there by train

C. I came there last night

D. Is it far from there ?

29. I remembered ______ up in that house with my brothers and sisters.

A. to growing       B. growing       C. grow       D. to grow

30. â€“ Kevin: “Do you mind if I smoke?” – David: “_______”

A. Well, I’d rather you didn’t.

B. I’d rather stop smoking.

C. It’s a pleasure.

D. What a pleasant surprise!

Choose the most suitable options to complete the passage

My village was a place (31)_______ farmers worked on their land, growing rice, potatoes, and maize. The farmers worked hard on the fields from early morning until late in the afternoon. (32)_______ they tried their best, they couldn’t make ends meet.

In the last few years, my village (33)_______ dramatically. With the help of a project to help poor farmers, the farmers in the village can (34)_______ money from the bank to (35)_______ more cows , pigs and chicken. The dull atmosphere has been replaced by the exciting one.

31. A. which

B. where

C. when

D. that

32. A. Because

B. Although

C. As

D. In spite of

33. A. has changed

B. is changed

C. was changed

D. changes

34. A. borrow

B. take

C. hold

D. lend

35. A. rise

B. raise

C. improve

D. develop

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

1B

2A

3C

4B

5A

6A

7D

8A

9C

10D

11C

12B

13B

14C

15D

16B

17A

18C

19A

20D

21C

22D

23D

24B

25C

26C

27A

28B

29B

30A

31B

32B

33A

34A

35B

2. Đề số 2

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 11- TRƯỜNG THPT NGUYỄN KHUYẾN- ĐỀ 02

Choose the word that has the letter (s) pronounced differently from the others.

Câu 1: A. teacher

B. choose

C. change

D. machine

Câu 2: A. uncertain

B. number

C. trust

D. mutual

Câu 3: A. turned

B. noticed

C. looked

D. helped

Câu 4: A. iron

B. restaurant

C. parent

D. celebrate

Câu 5: A. honest

B. happy

C. hour

D. vehicle

Choose the one word or phrase – A, B, C or D – that best completes the sentence or substitutes for the underlined word or phrase.

Câu 6: She’s made friends _______ a little girl who lives next door.

A. of       B. by       C. with       D. to

Câu 7: Your friendship should be based on _______ trust.

A. blind       B. fragile       C. mutual       D. basic

Câu 8: _______ anniversary is the day exactly 50 years after a marriage, often celebrated with a party.

A. Silver       B. Copper       C. Diamond       D. Golden

Câu 9: Smoking _______ bad for our health, so my father _______ three years ago.

A. is/ stopped to smoke

B. was/ stopped smoking

C. is/ stopped smoking

D. is/ has stopped smoking

Câu 10: They let their children _______ up late at weekends.

A. to stay       B. stayed       C. staying       D. stay

Câu 11: I don’t like that man. There is a sneaky look on his face.

A. humorous       B. dishonest       C. furious       D. guilty

Câu 12: When I arrived at the railway station, he had got _______ the train to Hanoi.

A. to       B. in       C. on       D. off

Câu 13: The children seem to be totally _______ of working quietly by themselves.

A. unable       B. not able       C. impossible       D. incapable

Câu 14: By the time Jack came with help, we _______ the work.

A. finished       B. had finished        C. finish       D. have finished

Câu 15: The newlywed _______ spent their honeymoon in Hawaii.

A. pair       B. two       C. double        D. couple

Câu 16: A friend of mine phoned _______ me to a party.

A. to invite       B. inviting       C. for invite       D. for inviting

Câu 17: Up to now, they have not made a _______ whether they will go or not.

A. decide       B. decision       C. decisive       D. decidedly

Câu 18: It is not worth _______ that computer. You had better _______ a new one.

A. for repairing/ bought

B. repairing/ buy

C. to repair/ buying

D. to repair/ to buy

Câu 19: I believe that everyone has had _______ experiences in life.

A. memorable       B. changeable       C. acceptable       D. observable

Câu 20: The little boy hopes _______ to Disneyland Park on his birthday.

A. to be taken       B. taking       C. to take       D. being taken

Identify the one underlined word or phrase – A, B, C or D – that must be changed for the sentence to be correct.

Câu 21: I’m delighted hearing that you have made much progress in your study recently.

A. in       B. hearing       C. have made       D. much

Câu 22: Although Mai’s family is not rich, but they are very kind to people who live nearby.

A. is       B. to       C. Mai’s family       D. but

Câu 23: I’d like him going to a university, but I can’t make him go.

A. going       B. can’t make       C. a university       D. go

Câu 24: When I arrived at the station, John has waited for me for an hour.

A. for       B. has waited       C. at       D. me

Câu 25: Does your brother mind calling at home if his patients need his help?

A. his help       B. if       C. calling       D. Does

Choose the one option – A, B, C or D – that best fits each of the num¬bered blank.

If you are invited to someone’s house for dinner in the United States, you should (26)_______ a gift, such as a bunch of flowers or a box of chocolates. If you give your host a wrapped gift, he/ she may open it in front of you. Opening a present in front of the gift-giver is considered polite. It shows that the host is excited (27)_______ receiving the gift and wants to show his/her appreciation to you immediately. Even if the host doesn’t like it, he/ she will tell a “(28)_______ lie” and say how much they like the gift to prevent the guest from feeling bad. If your host asks you to arrive at a particular time, you should not arrive (29)_______ on time or earlier than the expected time, because this is considered to be potentially inconvenient and therefore rude, as the host may not (30)_______ ready.

–(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 2 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

1D

2D

3A

4A

5B

6C

7C

8D

9C

10D

11B

12C

13D

14B

15D

16A

17B

18B

19A

20A

21B

22D

23A

24B

25C

26B

27A

28A

29C

30B

3. Đề số 3

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 11- TRƯỜNG THPT NGUYỄN KHUYẾN- ĐỀ 03

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 1. Brian wants to borrow Andrew’s cellphone for a while.

Brian: “Do you mind if I use your cellphone for a while?”

– Andrew: “__________.”

A. You can say that again.

B. Certainly, it’s true.

C. Not at all. Feel không lấy phí.

D. Yes, you can use it.

Question 2. Alice and Sarah are talking about their study at school.

Alice: “I think that your study result is much better.”

– Sarah: “___________.”

A. No, thanks. I can do it.

B. You’ve got t be kidding. I think it’s bad.

C. Yes, please. Just a little.

D. Thank you. I’d love to.

Pick out the word that has the primary stress different from that of the other words.

Question 3. A. determine  B. cultural     C. informal       D. tradition

Question 4. A. person       B. signal       C. instance       D. attract

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions

Question 5. Most vacationers can’t stand travelling in packed cars or stay in dirty hotel rooms.

       A        B        C        D

Question 6. Every country has its own traditions, some of them have existed for centuries.

       A        B        C        D

Question 7. The shocking news in newspapers are what people are talking about this morning.

       A       B        C       D

Choose the most suitable words or phrases to fill in the blanks.

Question 8. We’d better ________ early so as to avoid the heavy traffic.

A. Set off       B. go about       C. come apart       D. take up

Question 9. When you come out of the lift, you will see 2 doors, a red one and a blue one. My door is ________ blue.

A. An       B. 0       C. a       D. the

Question 10. By the end of next year, Geogre __________ Japanese for 2 months.

A. Has learnt       B. would learn       C. will have learnt       D. will learn

Question 11. Because I was short ________ money to buy a book yesterday, I had to borrow some from my friend.

A. On       B. of       C. at       D. in

Question 12. The suspect is believed _________ by the police some days ago.

A. Having released       C. to be released

B. To have been released       D. to being released

Question 13. In American culture, people avoid asking someone about age, ________, and salary because this is considered impolite.

A. Marry       B. married       C. marrying       D. marriage

Question 14. My sister is _______ seafood, so she never tries these delicious dishes.

A. Allergic to       B. tired of       C. keen on       D. preferable

Question 15. The policeman wanted to know where he _________.

A. Was night before       C. was last night

B. Had been the previous night       D. had been the last night

Question 16. Many plants and animals are now under threat of ___________.

A. Expression       B. explusion       C. extinction       D. extension

Question 17. Learning English isn’t so difficult once you ____________.

A. Get down to it       B. get on it       C. get down with it       D. get off it

Question 18. It never __________ his mind that his dishonesty would be discovered.

A. Crossed       B. came       C. spunk       D. passed

Question 19. It was one of ______ I’ve ever seen.

A. The most boring film       C. most boring films

B. The film more borings       D. the more boring films

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

Question 20. A. balance       B. bake       C. brave       D. station

Question 21. A. booked       B. ended       C. matched       D. pushed

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. Think about the interviewer’s comments because they may help you prepare better when you are called for the next job interview.

A. Remarks       B. compliments       C. characters       D. behaviours

Question 23. Life on Earth is disappearing fast and will continue to do so unless urgent action is taken.

A. Polluting       B. destroying       C. vanishing       D. damaging

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 24. Sorry, I can’t come to your party. I am snowed under with work at the moment.

A. Interested in       B. busy with       C. relexed about       D. không lấy phí from

Question 25. The consequences of the typhoon were disatrous due to the lack of effective measures.

A. Meaningful       B. beneficial       C. excited       D. damaging

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning.

Question 26. â€œWould you like a cup of coffee?” he said.

A. He asked me if I would like a cup of coffee.

B. He offered me a cup of coffee.

C. He wondered if I would like a cup of coffee.

D. He wanted me to drink a cup of coffee.

Question 27. Mary lost her ticket. She didn’t go to the concert.

A. If Mary hadn’t lost her ticket, she would go to the concert.

B. Hadn’t Mary lost her ticket, she would have gone to the concert.

C. If Mary had lost her ticket, she would have gone to the concert.

D. Had Mary not lost her ticket, she would have gone to the concert.

Question 28. It is certain that he didn’t finish his homework last night because he spent all night playing computer games.

A. He shouldn’t have finished his homework last night because he spent all night playing computer games.

B. He needn’t have finished his homework last night because he spent all night playing computer games.

C. He mustn’t have finished his homework last night because he spent all night playing computer games.

D. He can’t have finished his homework last night because he spent all night playing computer games.

Question 29. The new retaurant looks good. However, it seems to have few customers.

A. If it had a few more customers, the new restaurant would look better.

B. The new restaurant would have more customers if it looked better.

C. In order to get more business, the new restaurant should improve its appearance.

D. However good the new restaurant looks, it doesn’t appear to attract many customers.

Question 30. She suddenly left the job. We were all surprised at this.

A. As we were all surprised, she suddenly left the job.

B. Although she suddenly left the job, we weren’t all surprised.

C. She suddenly left the job in order to surprise us all.

D. That she suddenly left the job surprised us all.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks.

During the last 400 years, most scientists have (31)_______ on mathematics for the development of their inventions or discoveries. However, one great British scientist, Michael Faraday, did not make (32)_______ of mathematics. Faraday, the son of a poor blacksmith, was born in London in 1791 and had no education beyond reading and writing.

In 1812, Faraday was hired as a bottle washer by the great chemist Humphrey Davy. Later, Faraday became a greater scientist than Davy, making the last years of Davy’s life embittered (33)________ jealousy. Faraday made the first electric motor in 1821, a device that used electricity to produce movement. Then Faraday became interested in the relationship between electricity and magnetism. In 1831, he (34)_________ that when a magnet is moved near a wire, electricity flows in the wire. With this discovery, he produced a machine for making electricity called dynamo. Faraday then went on to show how electricity affects chemical substances.

Because Faraday believed that money should be given to the poor, when he grew old, he was very poor. However, Queen Victoria (35)________ him for his discoveries by giving him a stipend and a house. He died in 1867.

–(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 3 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

1C

2B

3B

4D

5D

6C

7C

8A

9D

10C

11B

12C

13D

14A

15B

16C

17C

18A

19A

20A

21B

22A

23C

24D

25B

26B

27D

28D

29D

30D

31C

32B

33D

34C

35A

4. Đề số 4

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 11- TRƯỜNG THPT NGUYỄN KHUYẾN- ĐỀ 04

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions.

Question 1. Everyone is hoping and praying that lasting peace will eventually come to the area.

A. durable       B. ongoing       C. temporary       D. enduring

Question 2. Before you begin the exam paper, always read the instructions carefully.

A. orders       B. answers       C. rules       D. direction

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 3. Last year, ABBA made a ____ of seberal million crowns.

A. win       B. gain       C. salary       D. profit

Question 4. If you like asking, there‟s a ski ____ under an hour‟s driving from Madrid.

A. resort       B. station       C. place       D. port

Question 5. He’s very ____ about his private life. He’s goy no secrets.

A. trustworthy       B. direct       C. open       D. sincere

Question 6. Even though they don’t agree with what‟s happening, they’re too ____ to protest.

A. apathetic       B. subdued       C. quiet       D. outgoing

Question 7. Though I didn’t want my son to leave home since he was twenty- one, there was nothing I could do to ____ it.

A. hinder       B. resist       C. prevent       D. cease

Question 8. She noticed _______ away from the house.

A. him to run       B. him running       C. his running       D. him run

Question 9. George has ____; he loves cakes, chocolate, ice- cream- anything which is sweet.

A. a sweet mouth       B. sweet lips        C. a sweet tooth       D. a sweet tongue

Question 10. She’s so _______; you really have to watch you say or she’ll walk out of the room.

A. high and dry       B. prim and proper       C. rough and ready       D. sick and tired

Question 11. You’ve all ________ the point. The film itself is not racist – it simply tries to make us question our own often racist attitude.

A. mistaken       B. misunderstood       C. missed       D. lost

Question 12. ________ one or more units of living substance called protoplasm.

A. Although all living things that consist of

B. All living things consisting of

C. All living things consist of

D. In all living things consisting of

Question 13. The production of tin ore in the United States is relatively insignificant, ____ less than one hundred tons annually.

A. amount to       B. in the amount       C. amount to it       D. to the amount of

Question 14. It all happened so quickly, one minute I was making chips and the next the whole kitchen was ____ fire!

A. at       B. on       C. by       D. in

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks from 15 to 19

About 50 or so kinds modern plastic are made from oil, gas, or coal-non-renewable natural resources. We (15)______ well over three million tons of the stuff in Japan each year and, sooner or later, most of it is thrown away .A high proportion of our animal consumption is in the (16)________ of packaging and this constitutes about seven percent by weight, of our domestic (17)________. Almost all of it can be recycled, but very little of it is, though the plastic recycling industry is growing fast. The plastics themselves are extremely energy – rich – they have a higher calorific (18)_________ than coal and one methodn of “recovery” strongly (19)__________ by plastic manufacturers if the conversion of waste plastic into a fuel.

Question 15. A. consign

B. import

C. consume

D. remove

Question 16. A. form

B. way

C. type

D. kind

Question 17. A. goods

B. refuse

C. rubble

D. requirements

Question 18. A. effect

B. degree

C. value

D. demand

Question 19. A. argued

B. presented

C. desired

D. favored

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 20 to 25.

FIRST TIME IN THE AIR

When John Mills was going to fly in an aeroplane for the first time, he was frightened. He did not like the idea of being thousands of feet up in the air. “I also didn’t like the fact that I wouldn’t be in control,” says John. “I’m a terrible passenger in the car. When somebody else is driving, I tell them what to so. It drives everybody crazy.”

However John couldn’t avoid flying any longer. It was the only way he could visit his grandchildren in Canada.

“I had made up my mind that I was going to do it, I couldn’t let my son, his wife and their three children travel all the way here to visit me. It would be so expensive for them and I know Tom’s business isn‟t doing so well at the moment – it would also be tiring for the children – it’s a nine-hour flight!” he says.

To get ready for the flight John did lots of reading about aeroplanes. When he booked his seat, he was told that he would be flying on a Boeing 747, which is better known as a jumbo jet. “I needed to know as much as possible before getting in that plane. I suppose it was a way of making myself feel better. The Boeing 747 is the largest passenger aircraft in the world at the moment. The first one flew on February 9th 1969 in the USA. It can carry up to 524 passengers and 3.400 pieces of luggage. The fuel for aeroplanes is kept in the wings and the 747’s wings are so big that they can carry enough fuel for an average car to be able to travel 16,000 kilometres a year for 70 years. Isn‟t that unbelievable? Even though I had discovered all this very interesting information about the jumbo, when I saw it for the first time, just before I was going to travel to Canada, I still couldn‟t believe that something so enormous was going to get up in the air and fly. I was even more impressed when I saw how big it was inside with hundreds of people!”

The biggest surprise of all for John was the flight itself. “The take-off itself was much smoother than I expected although I was still quite scared until we were in the air. In the end, I managed to relax, enjoy the food and watch one of the movies and the view from the window was spectacular. I even managed to sleep for a while!

Of course,” continues John, “the best reward of all was when I arrived in Canada and saw my son and his family, particularly my beautiful grandchildren. Suddenly, I felt so silly about all the years when I couldn‟t even think of getting on a plane. I had let my fear of living stop me from seeing the people I love most in the world. I can visit my son and family as often as I like now!”

Question 20. Why did John Mills fly in an aeroplane?

A. He wanted to go on holiday

B. He wanted to try it.

C. He wanted to see his family

D. He had to travel on business.

Question 21. Why did John read about aeroplane?

A. He wanted to know how they work.

B. It was his hobby.

C. It made him feel safer.

D. He had found a book on them.

Question 22. What happened when he saw the jumbo jet for the first time?

A. He felt much safer.

B. He liked the shape of it.

C. He couldn’t believe how big it was.  

D. He thought the wings were very small.

Question 23. How did John feel when the aeroplane was taking off?

A. excited       B. happy       C. sad       D. frightened

Question 24. What surprised John most about the flight?

A. that he liked the food.

B. that he was able to sleep

C. that there was a movie being shown

D. that the view was good

Question 25. How did John feel about his fears in the end?

A. He thought he had wasted time being afraid.

B. He realized it was okay to be afraid.

C. He hoped his grandchildren weren‟t afraid of flying.

D. He realized that being afraid kept him safe.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 26. The traffic is so heavy. It will take us at least an hour to get there.

A. Unless the traffic is heavy, it will take us at least an hour to get there.

B. As the traffic is so heavy, it will take us at least an hour to get there,

C. The traffic was so heavy that it took us an hour to get there.

D. We will spend more than an hour to get there to avoid heavy traffic.

Question 27. There were no poor performance. Moreover, that of the Russian dancers was certainly the best.

A. The best performance was the one of the Russians while some of the others were poor.

B. The Russian dancers were well- worth watching but the others weren‟t.

C. All the dancers but the Russian performed poorly.

D. They all danced well, but the Russian did the best.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

Question 28: A. rhetoric       B. dynamic       C. climatic       D. phonetic

Question 29: A. medieval       B. malarial       C. mediocre       D. magnificent

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 30: A. moment       B. monument       C. slogan       D. quotient

Question 31: A. bother       B. worthy       C. weather       D. wealthy

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable answer to complete each of the following exchanges.

Question 32. – Anne: “ Fancy a bite to eat?” – Barbara: “_____”

A. No thanks, I‟ve just had some.

B. No thanks, I‟ve just had something.

C. No thanks, I‟m not neatly very thirsty.

D. No thanks, I‟m trying to give up.

Question 33. – Receptionist: “ Good morning.” – Chris: “ Good morning. I‟ve come to ____ Mrs. Dabria.”

A. see

B. visit

C. do business with

D. hold a talk with

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

–(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 4 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

1D

2D

3D

4A

5C

6A

7C

8B

9C

10B

11C

12C

13D

14B

15B

16A

17B

18C

19D

20C

21A

22C

23D

24B

25A

26B

27D

28A

29C

30B

31D

32B

33B

34B

35C

5. Đề số 5

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 11- TRƯỜNG THPT NGUYỄN KHUYẾN- ĐỀ 05

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrases that best fits each of the numbered blanks.

Children in the Netherlands must be at least four years old to (1)_______ primary education. Almost all 4-year-olds (99.3%) in the country indeed attend primary school, (2)________ this is not compulsory until children reach the age of. Primary school is không lấy phí of charge. In most schools, children are grouped by age in mixed ability classes, with one teacher for all subjects. Primary school consists of 8 groups, thus schooling (3)_______ for 8 years. During the first two years, which is also called kindergarten, children receive an average of 22 hours of (4)______, during the last 6 years children receive an average of 25 hours per week. Schools are open 5 days a week, but children are không lấy phí on Wednesday afternoon. At the end of primary school, or in group 8, schools advice on secondary school choice. Most schools use a national test to support this advice, for instance the ′Citotoets’, a test (5)_______ by the Central Institute for Test development.

Question 1. A. afford

B. enter

C. come

D. run

Question 2. A. although

B. despite

C. inspite

D. due to

Question 3. A. spends

B. lasts

C. lengthens

D. takes

Question 4. A. educate

B. educative

C. educator

D. education

Question 5. A. develop

B. to develop

C. developed

D. developing

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Preparation is a key to a successful interview. Does the idea of going to a job interview make you feel a little nervous? Many people find that it is the hardest part of the employing process. But it is not really true. The more you prepare and practice, the more comfortable you will feel. You should find out as much as possible about the company before you go to the interview. Understand the products that they produce and the services that they provide . It is also good to know who the customers are and who the major competitors are. Practice makes perfect. It will also make you feel more confident and relaxed. So, practice your answers to common. Make a list of questions to ask, too. Almost all interviewers will ask if you have . This is a great opportunity for you to show your keenness, enthusiasm, and knowledge.

Make a great impression . The interview is your chance to show that you are the best person for the job. Your application or resume has already exhibited that you are qualified. Now it is up to you to show how your skills and experience match this position and this company. The employer will be looking and listening to determine if you are a good fit. He site will be looking for a number of different qualities, in addition to the skills that you possess. To make the best impression, dress appropriately; express your strengths; arrive early, by about 10 – 15 minutes; be enthusiastic; shake hands firmly; be an active listener; sit up straight and maintain eye contact; and ask.

After the interview, follow up with a thank-you note. This is a chance for you to restate your interest and how you can benefit the company. Your best bet is to by to time it so that the note gets there before the hiring: decision is made. You should also follow up with a phone call if you do not hear back from the employer within the specified time.

Question 6. The pronoun “it” refers to ________.

A. the job        B. the interview       C. the interviewer       D. the preparation

Question 7. What does the writer advise you to practice?

A. Asking and answering questions related to the job.

B. Making products that the company produces.

C. Providing services that the company serves.

D. Meeting some customers and competitors.

Question 8. Which should not be shown during your interview?

A. Punctuality

B. A firm hand shaking

C. Being properly-dressed

D. Weaknesses

Question 9. What shouldn’t you do to make the best impession?

A. listen actively       B. a firm hand shaking

C. being properly-dressed       D. weakness

Question 10. What does the employer look at to determine whether you are a good fit besides qualification?

A. experience       B. skills       C. qualities       D. all of them

Question 11. You can show your qualifications in the _________.

A. dressing style and punctuality

B. competing with the competitors

C. resume and letter of application

D. eye contact with the interviewer

Question 12. The word “key” is closest in meaning to _________.

A. unnessesary       B. important       C. unessential       D. properly

Question 13. Which is not included in the writer’s advice?

A. You should not communicate with the interviewer after the interview.

B. You should make the best impression in the interview.

C. You should write a note to say thanks to the interviewer after the interview.

D. You should telephone the interviewer for any information after the interview.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

University Entrance Examination is very important to Vietnamese students. High school graduates have to take it and get high results to be admitted to universities. The pressure on the candidates remains very high despite the measures that have been taken to reduce the heat around these exams, since securing a place in a state university is considered a major step towards a successful career for young people, especially those from rural areas or disadvantaged families. In the year 2004, it was estimated that nearly 1 million Vietnamese students took the University Entrance Examination, but on average only 1 out of 5 candidates succeeded. Normally, candidates take 3 exam subjects, and each lasts 180 minutes for the fixed group of subjects they choose. There are 4 fixed groups of subjects: Group A: Mathematics, Physics, and Chemistry; Group B: Mathematics, Chemistry and Biology; Group C: Literature, History, and Geography; Group D: Literature, Foreign Language, and Mathematics.

In addition to universities, there are community colleges, art and technology institutes, professional secondary schools, and vocational schools which offer degrees or certificates from a-few-month to 2-year courses.

According to Vietnam’s Ministry of Education and Training, there are currently 23 non-public universities, accounting for 11% of the total number of universities. These non-public universities are currently training 119,464 students or 11.7% of the total number of students. The government is planning to increase the number of non-public universities to 30% by 2007.

Question 14. University Entrance Examination in Vietnam is very _________.

A. interesting        B. stressful       C. không lấy phí        D. easy

Question 15. The word “those” refers to _________.

A. exam subjects

B. young people

C. universities

D. examinations

Question 16. In 2004, the proportion of the students who got success in University Entrance Examination was about _________ percent.

A. 5       B. 10        C. 20       D. 50

Question 17. Which sentence refers to the University Entrance Examination in Vietnam?

A. Students find it easy to get success in the University Entrance Examination.

B. Maths is compulsory in the University Entrance Examination.

C. Students are not allowed to choose their exam subjects.

D. There are four fixed groups of exam subjects for students to choose.

Question 18. The word “non-public” can be replaced by ________.

A. state       B. goverment       C. dependent       D. private

Question 19. Which sentence is NOT true to the passage?

A. Getting admitted to universities is very important for young people to achieve success in their job.

B. High school graduates don’t have to take any exam in order to get a place in a university

C. It takes more than 2 years to complete vocational courses.

D. More than 1 million VNese students took the University Entrance Exam in 2004.

Question 20. According to the passage ________.

A. the Vietnamese government will close all non-public universities by next year.

B. the Vietnamese government does not appreciate non-public universities

C. the Vietnamese government encourages the establishing of non-public universities.

D. Vietnamese students have no alternative to continue their higher study besides universities.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21. The situation seems to be changing minute by minute.

A. from time to time       B. time after time       C. again and again       D. very rapidly

Question 22. Now I understand why you moved out of that house.

A. I am surprised       B. it frustrates me       C. I am intrigued       D. it makes sense to me

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 23. In my judgement, I think Hem is the best physicist among the scientists of the SEA region.

Question 24. It is believed that in the near future robots will be used to doing things such as cooking.

Question 25. Passengers are required to arrive to the gate fifteen minutes before departure time.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 26. Unlike the other Asian states, Singapore has ________ raw materials.

A. Hardly any       B. any hardly       C. hardly no       D. hardly some

Question 27. They are conducting a wide _________ of surveys throughout VN.

A. Collection       B. range       C. selection       D. group

Question 28. What do you mean, he’s watching television? He’s ________ to be washing the car.

A. Supposed       B. hoped       C. expected       D. thought

Question 29. Dick tried to place the _______ on others for his mistakes.

A. Blame       B. denial       C. complaint       D. hurt

Question 30. It _______ out that the major had brided several councils to vote for him.

A. Resulted       B. pointed       C. broke       D. turned

–(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 5 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

1B

2A

3B

4D

5C

6B

7A

8D

9D

10D

11C

12B

13A

14B

15B

16C

17D

18D

19D

20C

21D

22D

23A

24C

25B

26A

27B

28D

29B

30D

31A

32A

33B

34B

35A

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Khuyến. Äá»ƒ xem toàn bộ nội dung các em chọn chức năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong kì thi sắp tới.

Cấu trúc As và Like trong Tiếng Anh

27

Phân biệt The number of và A number of

29

Cấu trúc After trong Tiếng Anh

33

Các cụm từ Tiếng Anh thông dụng trong giao tiếp

23

Cấu trúc Apologize trong Tiếng Anh

41

Cấu trúc Had better

49

[rule_2_plain]

#Bá #Äá #thi #giáa #HK2 #mÃn #Tiáºng #Anh #có #ÄÃp #Ãn #nÄm #TrÆáng #THPT #Nguyán #Khuyáºn


  • Tổng hợp: Thư Viện Hỏi Đáp
  • Nguồn: https://hoc247.net/tu-lieu/bo-5-de-thi-giua-hk2-mon-tieng-anh-11-co-dap-an-nam-2021-2022-truong-thpt-nguyen-khuyen-doc36795.html
Back to top button